Ροδόπη: Τον κίνδυνο επανάληψης πλημμυρικών φαινομένων επισημαίνουν οι κάτοικοι των Σαπών

Τον κίνδυνο επανάληψης πλημμυρικών φαινομένων επισημαίνουν οι κάτοικοι της περιοχής των Σαπών. Τα αντιπλημμυρικά έργα, οι καθαρισμοί ρεμάτων, ποταμών και φρεατίων και οι ενισχύσεις αναχωμάτων κρίνονται κάτι παραπάνω από απαραίτητα εντός της πόλης αλλά και σε κοντινούς οικισμούς της τοπικής κοινότητας.

«Ο καθαρισμός του κεντρικού ρέματος προέχει» δήλωσε το μέλος του Τοπικού Συμβουλίου, ο κος Αλέκος Σκοπιανός και σημείωσε την ανάγκη παρέμβασης των υπηρεσιών της περιφέρειας για την ενίσχυση του αναχώματος και τον καθαρισμό του.

Μιλώντας σήμερα 22-11-22 στο www.ertnews.gr σημείωσε ότι στο ίδιο έργο θεατές γίνονται αρκετά συχνά οι κάτοικοι των οικισμών Βέλκιου και Τσιφλικίου λόγω της γειτνίασης με την λεκάνη απορροής του ποταμού Πρωτάτου.
Πηγή κινδύνου αποτελούν, όπως σημειώνουν οι κάτοικοι, οι ανεξέλεγκτες χωματερές, καθώς με την πρώτη βροχή τα μπάζα μεταφέρονται από τους ορμητικούς χειμάρους και φράζουν τις διόδους απορροής. Αλλά και τα καλυμμένα, επίσης με απορρίμματα, αποχευτευτικά δίκτυα- φρεάτια. «Η περιοχή όπου διεξάγεται η λαϊκή αγορά με την πρώτη έντονη βροχόπτωση πλημμυρίζει» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Τέλος, επισημαίνουν δύο ακόμη εστίες κινδύνου, από τη μια οι άδειες συσκευασίες φυτοφαρμάκων και τα εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα, αλλά και τα αγροτικά εργαλεία στις Σάπες και στους οικισμούς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος