Ροδόπη: Tο τσουχτερό κρύο “άναψε” τζάκια, σόμπες και λέβητες

Ο καιρός “έδειξε τα δόντια του” τις τελευταίες δύο ημέρες στη Ροδόπη. Σόμπες και τζάκια άναψαν για τα καλά στο δήμο Ιάσμου.

Φέτος, όπως σημειώνουν στο www.ertnews.gr, ιδιοκτήτες πρατηρίων υγρών καυσίμων στην περιοχή, το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης για την χειμερινή περίοδο 2022 – 2023 λειτουργεί ως δέλεαρ με αποτέλεσμα να έχει σημειωθεί ήδη μια στροφή στην αγορά του.

Ωστόσο, η θέρμανση με τη χρήση ξυλείας εξακολουθεί να είναι πρώτη επιλογή για τους κατοίκους των οικισμών της περιοχής. Τελευταίες ημέρες του φθινοπώρου με το κρύο ήδη τσουχτερό, το 65% των κατοίκων της περιοχής, σύμφωνα με τους πρόχειρους υπολογισμούς των επαγγελματιών του χώρου, έχει ήδη προμηθευτεί ξύλα, (συνήθως οξιάς ή ελιάς).

Κάτοικοι στους οικισμούς: Αμαξάδες, Γαλήνη, Λινό, Ιάσμο κ.α. παραμένουν «πιστοί στην επιλογή χρήσης ξύλου για τη θέρμανση τους» σημειώνουν προσθέτοντας ότι και φέτος προμηθεύτηκαν ίδιες με τον περσινό χειμώνα ποσότητες καταβάλλοντας, όμως, διπλάσιο κόστος.

Ενώ όσοι προμηθεύονται πετρέλαιο παραγγέλνουν ποσότητες των 200, 300, 500 λίτρων συνήθως ( διπλάσια ποσότητα σε σχέση με το επίδομα που θα λάβουν) και σπάνια των 700 λίτρων, με αντίτιμο 1,20 ευρώ/ λίτρο. «Ίδιες ποσότητες σε σχέση με πέρσι» παρατηρούν οι ιδιοκτήτες πρατηρίων στην περιοχή.

Να σημειωθεί, ότι ανοιχτή είναι η ψηφιακή πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, MyΘέρμανση, και οι υποψήφιοι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης για την χειμερινή περίοδο 2022 – 2023.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος