Το πείραμα των Crimson δεν στάθηκε ικανό να αλλάξει τον “χάρτη” του Πρωτογενή Τομέα στην ορεινή Δρανιά. Σε υψόμετρο 300 μέτρων πριν μερικά χρόνια μικροί αμπελώνες έκτασης από επτά (7) έως δεκατρία (13) στρέμματα καλωσόριζαν τον επισκέπτη. Σήμερα έχει μείνει στην περιοχή μόνο ένας αμπελουργός που συνεχίζει την προσπάθεια από τους αρχικά δέκα.
Έτσι, το χωρίς κουκούτσι σταφύλι, με τις απύρηνες ράγες και τον ερυθρό χρωματισμό του δικού του μικρού αμπελώνα έμεινε να υπενθυμίζει την προσπάθεια των ορεσίβιων αμπελουργών.

Μεγάλη «ανάσα» στις προσπάθειες όλων –αγροτών , κτηνοτρόφων της περιοχής – το νερό του ποταμού που κατεβαίνει ορμητικός από τον Κάρδαμο και που φέτος δεν στέρεψε, με τα δικά του νερά αρδεύουν τα χωράφια τούς και ποτίζουν τα ζωντανά τούς. Με τον ίδιο τρόπο που δεν “σώνεται” και ο δικός τους αγώνας για κάτι καλύτερο, τόσο για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, όσο και για τον τόπο τους, παρά τα προβλήματα της καθημερινότητας και τις «αστοχίες» της παραγωγής.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος