Εμπιστοσύνη στο έτοιμο αλλά και επιστροφή στην κουζίνα του σπιτιού δείχνουν οι νοικοκυρές της Ροδόπης σε σχέση με την αγορά του τσουρεκιού.
Αρτοποιοί και ζαχαροπλάστες παρασκευάζουν το γευστικό έδεσμα και γεμίζουν τις προθήκες των καταστημάτων τους. «Η κίνηση ξεκίνησε από την Κυριακή των Βαΐων και μετά» δήλωσε στο ertnews.gr η Μαρία Δεληβασίλη εργαζόμενη δώδεκα χρόνια στο χώρο. Συγκρίνοντας την περσινή και τη φετινή χρονιά σημειώνει ότι σε σχέση με πέρσι οι πρώτες ύλες και η ενέργεια είναι πιο υψηλή μαζί και το κόστος παρασκευής. Όσον αφορά στην κατανάλωση «με την πάροδο των ημερών παραδοσιακά αυξάνεται» απαντά σημειώνοντας ότι το τσουρέκι είναι ακριβότερο σε σχέση με πέρσι κατά 20%.
«Τα 500 γραμμάρια πωλούνται 7 ευρώ και το ένα κιλό 15 ευρώ ». Τα τσουρέκια, τα πασχαλινά γλυκίσματα «μοσχομυρίζουν», όμως, και το σπίτι έτσι δεν είναι λίγες οι νοικοκυρές που παρασκευάζουν, ψήνουν και προσφέρουν το γευστικό έδεσμα σε αγαπημένους και φίλους.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος