Ροδόπη: Το μάθημα της θεατρικής αγωγής απαραίτητο στα σχολεία, λένε οι εκπαιδευτικοί

Την ανάγκη ενίσχυσης του μαθήματος της θεατρικής αγωγής με επιπλέον ώρες, εκπαιδευτικό προσωπικό και ειδικά διαμορφωμένους χώρους ζητούν οι εκπαιδευτικοί της Ροδόπης.

Όπως επισημαίνουν μιλώντας στο www.ertnews.gr (σήμερα Παρασκευή 4-11-2022)το εκπαιδευτικό τους έργο δυσκολεύει από το γεγονός ότι φέτος δεν έγινε ούτε ένας μόνιμος διορισμός θεατρολόγου.

Ειδικότερα, ενώ πέρσι διορίστηκαν δύο (2) μόνιμοι θεατρολόγοι (σε σύνολο 137 σε όλη τη χώρα), φέτος κανένας. Αντιθέτως στην πρώτη φάση προσελήφθησαν δύο αναπληρωτές συν μια ακόμη αναπληρώτρια εκπαιδευτικός στη δεύτερη φάση.

Έτσι, είναι αναγκασμένοι, όπως λένε, να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε τέσσερις και πέντε διαφορετικές σχολικές μονάδες. Την αντίθεσή τους εκφράζουν και για το γεγονός ότι από το 2014 και μετά οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ και της ΣΤ Τάξης δεν διδάσκονται ούτε μια ώρα θεατρικής αγωγής.

Την σπουδαιότητα του μαθήματος αναδεικνύει όχι μόνο η διάθεση συμμετοχής από την πλευρά τους, αλλά και τα οφέλη που προκύπτουν, εμφανή στη συμπεριφορά των ίδιων των παιδιών. Όπως λένε έμπειροι θεατρολόγοι στο χώρο, μετά τους περιορισμούς της πανδημίας του κορονοϊού, η εναρμόνιση με την ομάδα, ο συνδυασμός μάθησης και παιχνιδιού και η βιωματική συμμετοχή μέσω των μαθημάτων τους είναι αναγκαία όσο ποτέ.
«Παρέμειναν για μεγάλο χρονικό διάστημα κλεισμένα στο σπίτι και ήταν σε συνδυασμό με τα μέτρα δύσκολα διαχειρίσιμες για τα ίδια καταστάσεις».

Ιδιαίτερο εμπόδιο που καλούνται να αντιμετωπίσουν είναι και η εξασφάλιση κατάλληλων σχολικών αιθουσών και ομοίως του εξοπλισμού που χρησιμοποιούν, καθώς προηγούνται όπως λένε οι αγορές και έπονται οι πληρωμές από τις σχολικές επιτροπές με τους εμπόρους και τους επαγγελματίες να μην είναι πάντοτε δεκτικοί σε τέτοιου είδους συναλλαγές.
φώτο: αρχείο ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος