Ροδόπη: Το κόστος της συντήρησης των μήλων στα ψυγεία “πονοκέφαλος” για τους παραγωγούς

«Πονοκέφαλος» για τους μηλοπαραγωγούς της Ροδόπης φέτος αποτελεί η αποθήκευση – συντήρηση της παραγωγής τους στα ψυγεία λόγω του υψηλού κόστους.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, σε σχέση με πέρσι τους ζητείται η καταβολή υψηλότερου αντιτίμου, με αποτέλεσμα αυτό να δυσχεραίνει ακόμη πιο πολύ την προσπάθειά τους να περιορίσουν το κόστος και να περισώσουν το κέρδος τους.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουν λάβει τους ζητείται να καταβάλουν πέντε (5) ευρώ το τελάρο τα μήλα μέχρι τα Χριστούγεννα, συν δύο ευρώ για το επιπλέον διάστημα που θα παραμένουν σε αυτά. «Το τελάρο ζυγίζει 17 κιλά με την τιμή αυτή είναι σαν να τα αγοράζουμε ξανά», αναφέρουν οι παραγωγοί.

Η συγκομιδή γίνεται τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, χωρίς καμία έκπτωση στην τιμή αν θα αποθηκευτούν σε διαφορετικό μήνα. «Η αύξηση αυτή στο κόστος της αποθήκευσης μας θέτει επιπλέον εμπόδια», τονίζουν στο ertnews.gr σημειώνοντας ότι τα περσινά έξοδα εξοφλήθηκαν φέτος.

Όσον αφορά στην ίδια την παραγωγή, αυτή σε σχέση με την περσινή χρονιά, κρίνεται πολύ καλή τόσο ποιοτικά, όσο και ποσοτικά. «Το ζήτημα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, «είναι να φτάσουν στα χέρια των καταναλωτών, να μπορέσουν δηλαδή να τα αγοράσουν» καθώς πάντοτε υπάρχει ο φόβος να παραμείνουν αδιάθετα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος