Ροδόπη: Το καλοκαίρι ξεκίνησε για το Φανάρι

Απομακρύνθηκαν από την ομάδα τους αναζητώντας τροφή. Ένας, ο περισσότερο θαρραλέος πλησίασε στα γεμάτα από κόσμο τραπέζια. Γνωρίζει από προηγούμενες επισκέψεις πως οι άνθρωποι πάνω στην χαρά της επικοινωνίας με τους άλλους και στην χαλαρότητα της Κυριακάτικης ανάπαυλας όλο και κάτι πετούν προς την πλευρά τους. Ο δεύτερος, ο πιο διστακτικός και ο ονειροπόλος έπιασε πάλι την αγαπημένη του θέση, δίπλα στα αδειανά τραπέζια με θέα το γαλάζιο του Θρακικού Πελάγους.

Ροδόπη: Το καλοκαίρι ξεκίνησε για το ΦανάριΟι γλάροι καλωσορίζουν τον επισκέπτη στο Φανάρι της Ροδόπης, μαζί και ένα απαλό Νοτιαδάκι που βοηθά να φύγουν, έστω για λίγο, οι έγνοιες μιας δύσκολης εποχής, τόσο για τους ασχολούμενους στο χώρο του τουρισμού και της αναψυχής, όσο και για τους εκδρομείς.

Ροδόπη: Το καλοκαίρι ξεκίνησε για το Φανάρι«Το ξεκίνημα του καλοκαιριού μας βρήκε με μεγάλες προσδοκίες κι αισιοδοξία ότι οι δυσκολίες των δύο δύσκολων χρόνων, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, που προηγήθηκε, τις αφήσαμε πίσω μας και ότι αυτούς τους τέσσερις μήνες που έχουμε μπροστά μας, θα τα πάμε καλά» παρατηρεί -στο πόδι σχεδόν- ιδιοκτήτης ταβέρνας που τα Σαββατοκύριακα δεν προλαβαίνει με τους υπαλλήλους του να εξυπηρετούν τον κόσμο.
Ροδόπη: Το καλοκαίρι ξεκίνησε για το ΦανάριΟι περισσότεροι από την Κομοτηνή. Αρκετοί από τη γειτονική Ξάνθη. Και κάποιοι άλλοι από την Αλεξανδρούπολη. Όλοι και όλες με την ίδια ανυπομονησία για κάτι γευστικό να τους συντροφεύει. Άρα πού καιρός για κουβέντες… Ενοικιαζόμενα δωμάτια, τουριστικά καταλύματα, ξενοδοχεία, επιχειρήσεις στο χώρο της εστίασης και της αναψυχής, αλλά και διάφοροι άλλοι επαγγελματίες περιμένουν το φετινό καλοκαίρι να τους αποζημιώσει.

Τρίγλωσσες πινακίδες, στα ελληνικά, βουλγαρικά κι αγγλικά «μαρτυρούν» την προέλευση των επισκεπτών. «Υπήρξαν καλοκαίρια που δουλέψαμε καλά με Βούλγαρους, Ρουμάνους, αλλά και Τούρκους. Ωστόσο, το Φανάρι πάντα στηρίζεται στους Έλληνες τουρίστες και στους επισκέπτες από όλη τη Θράκη» δηλώνουν επαγγελματίες παλιοί στο χώρο, ντόπιοι, που γνωρίζουν καλά την «ψυχή» του τόπου τους και τις δυνατότητες που αυτός κρύβει.
Ροδόπη: Το καλοκαίρι ξεκίνησε για το ΦανάριΣτις παραλίες ο κόσμος δειλά –δειλά κάνει την εμφάνισή του. Με ομπρέλες και λοιπό εξοπλισμό από το σπίτι απολαμβάνει περισσότερο τη «δροσιά» της θέας του Πελάγους και λιγότερο την ίδια τη θάλασσα. Χωρίς να λείπουν φυσικά και οι τολμηροί. Άλλοι κάνοντας θαλάσσια σπορ και άλλοι με στόχο την ενίσχυση της καλής φυσικής τους κατάστασης.

Πιο εκεί οικογένειες με μικρά παιδιά στήνουν το δικό τους «κόσμο» πάνω στην άμμο. Κουβαδάκια, φτυαράκια και χαρές τέτοιες που «επιβάλλει» η ανάπαυλα της Κυριακής.

Προχωρούμε προς το χώρο των μπανγκαλόου. Η ησυχία στο χώρο μαρτυρά όχι τόσο την ώρα του μεσημεριού, αλλά το γεγονός ότι, δεν έχουν μετακομίσει ακόμη σε αυτά οι κάτοχοί τους για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Το γρασίδι κομμένο και δροσισμένο από αυτούς που έχουν ήδη πάει. Τα γέρικά δένδρα υποδέχονται νεότερα κοντά τους φυτεμένα από τους ενοικιαστές. Ένα από τα νεότερα λυγίζει πιο εύκολα στο φύσημα του Νοτιά, σχεδόν ακουμπά στη γη, όμως, σηκώνεται πάλι και «απλώνει» ξανά τα κλαδιά του.
Ροδόπη: Το καλοκαίρι ξεκίνησε για το ΦανάριΕνοικιαζόμενα ήδη τα 74 από τα 78 συνολικά μπανγκαλόου, υποδέχονται τους γνώριμους τους ενοικιαστές. Δημοτική περιουσία που ενοικιάζεται και που «όποιος μένει μια περίοδο με δυσκολία θέλει να εγκαταλείψει το χώρο» μας λέει ο Γιώργος Μποτρότσος, γέννημα θρέμμα Φαναρίου. Τον συναντήσαμε με τη σύζυγό του το μεσημέρι της Κυριακής να απολαμβάνει την ησυχία του χώρου.

Στάθηκε με προβληματισμό και με αγάπη στον τόπο του, στα έργα που δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί. Αναφέρθηκε στην ασφαλτόστρωση, ως παράδειγμα τέτοιο, που δεν έχει γίνει, αλλά και στα χόρτα, που σε αρκετά σημεία στέκουν άκοπα, στις αλάνες που παραμένουν αφημένες στην τύχη τους.
Ροδόπη: Το καλοκαίρι ξεκίνησε για το ΦανάριΚι όσον αφορά στον καθαρισμό των παραλιών; «Η διαμόρφωση της πλαζ μπροστά από το μπανγκαλόου ξεκίνησε αλλά δεν έχει ακόμη τελειώσει» μας είπε. Κατοικίες που δέχονται τη φροντίδα των ανθρώπων που διαμένουν και που για ένα ολόκληρο καλοκαίρι θα τους φιλοξενεί, ένα όμορφο σημείο του Φαναρίου, σίγουρα αγαπητό στους ανθρώπους που πέρασαν εκεί καλοκαίρια και καλοκαίρια…
Ροδόπη: Το καλοκαίρι ξεκίνησε για το ΦανάριΤο Φανάρι στο ξεκίνημα του καλοκαιριού αναζητά το βηματισμό του. Θα το «βοηθήσουν» κάτοικοι, επαγγελματίες και εργαζόμενοι στο χώρο του τουρισμού, αλλά και οι υπεύθυνοι του Δήμου, της ΠΕ Ροδόπης. «Μένουν πολλά ακόμη να γίνουν» παρατηρούν οι άνθρωποί του. Το δικό τους μερίδιο συμβολής, το πιο ουσιαστικό,ίσως, για μια πετυχημένη καλοκαιρινή περίοδο, θα έχουν οι ίδιοι οι επισκέπτες: τουρίστες, Έλληνες και ξένοι, αλλά και χιλιάδες εκδρομείς που όλο το καλοκαίρι, έστω για λίγες ώρες θα κάνουν το Φανάρι «σπίτι» τους αναζητώντας τη δροσιά του…

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος