Ροδόπη: Το ΓΕΛ Σαπών στην καρδιά της Ευρώπης

Ο Δήμος Μαρωνείας Σαπών στο επίκεντρο της προσοχής πέντε χωρών χάρη στο πρόγραμμα Erasmus+ που υλοποιεί το Γενικό Λύκειο Σαπών. Εκπαιδευτικοί από την Ιταλία, την Ισπανία, το Βέλγιο, την Ισλανδία και τη Γαλλία συμμετέχουν μαζί με 10 εκπαιδευτικούς από το ΓΕΛ Σαπών στο πρόγραμμα: «Erasmus + Ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών σε θέματα που αφορούν στη λειτουργία τους εντός τους σχολείου».

Ένα πρόγραμμα με χαρακτηριστικά στο πρώτο μέρος την Κινητικότητα των Εκπαιδευτικών και στο δεύτερο μέρος αυτή των μαθητών και με θέματα διδασκαλίας, της εκπόνησης εργασιών, της δημιουργικότητας, του ελέγχου των κρίσεων εντός της τάξης κ.α.  «10 καθηγητές και καθηγήτριες συνολικά από το ΓΕΛ Σαπών. Οι 7 θα επιμορφωθούν σε σεμινάρια και σε συνέδρια, δύο θα είναι μέσα στην τάξη και θα παρακολουθούν πώς διδάσκονται αντίστοιχα μαθήματα στις χώρες αυτές. Και ένας εκπαιδευτικός θα διδάξει τα μαθηματικά στην Ισπανία.» εξήγησε ο κος Μιχάλης Βασιλειάδης μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (11-10-2021)
Ήδη ο κος Βασιλειάδης παρακολούθησε στην Καλαβρία μαθήματα Mentoring περήφανος που είχε τη δυνατότητα να ενημερώσει τους συναδέλφους του από άλλες χώρες ότι «ο όρος mentor ξεκίνησε από την αρχαία Ελλάδα, ήταν ο φίλος του Οδυσσέα και συμβούλευσε και καθοδήγησε το γιο του Οδυσσέα Τηλέμαχο το διάστημα της μακράς απουσίας του».

Όπως είπε ο κος Βασιλειάδης: «Γνώρισα νέους συναδέλφους από διάφορες χώρες της ΕΕ και είχα την ευκαιρία να διδαχθώ κάποια εργαλεία του mentoring και του coaching και να τα εφαρμόσω κι έτσι να μπορώ να γίνω ο πολλαπλασιαστής των νέων γνώσεων που έχω αποκτήσει μέσα στην τάξη».

Στο πλαίσιο της Κινητικότητας των μαθητών του ΓΕΛ Σαπών, εκπαιδευτικοί από Νορβηγία, Σουηδία και Γαλλία θα επισκεφτούν την περιοχή της Ροδόπης. Σχολεία με τα οποία θα υλοποιηθεί ένα λογισμικό, το οποίο θα δίνει μετερεωλογικά στοιχεία των περιοχών.

«Οργανωτής αυτού του προγράμματος είναι το Λύκειο των Σαπών. Το πρόγραμμα αυτό θα το παραδώσουμε και στους δήμους μας έτσι ώστε και οι δήμοι να το βάλουν στην ιστοσελίδα τους προκειμένου  όποιος έρχεται στην περιοχή του δήμου Μαρωνείας Σαπών να πληροφορείται τι καιρό θα κάνει». είπε ο κος Βασιλειάδης και πρόσθεσε ότι: «Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από τους αγρότες και να τους διευκολύνει στον προγραμματισμό των αγροτικών τους εργασιών».

Τέλος, δεν παρέλειψε να επισημάνει το αυξημένο ενδιαφέρον όλων των ξένων εκπαιδευτικών για να επισκεφτούν την περιοχή και να μάθουν περισσότερα. «Όλες οι χώρες σχεδόν ζήτησαν να έρθουν στην περιοχή μας. Να μάθουν περισσότερα για την αρχαία Μαρώνεια, τη Σαμοθράκη, το λιμάνι της Μαρώνειας, που ήταν ο κόμβος.».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος