Ροδόπη: Την επαναλειτουργία κινηματογράφου στην Κομοτηνή ζητούν κάτοικοι και φοιτητές

Το αίτημα της επαναλειτουργίας κινηματογράφου στην Κομοτηνή θέτουν με την πάροδο του χρόνου ολοένα και περισσότεροι κάτοικοι της πόλης, αλλά και των γύρω οικισμών.

Μιλώντας σήμερα στο www.ertnews.gr μόνιμοι κάτοικοι, όλων των ηλικιών, αλλά και φοιτητές και φοιτήτριες του ΔΠΘ αναφέρθηκαν στο μεγάλο κενό που υπάρχει μετά το κλείσιμο, από το Μάρτιο του 2020 και μετά, του μοναδικού κινηματογράφου που λειτουργούσε στο εμπορικό κέντρο της Νέας Μοσυνούπολης.

«Η επαναλειτουργία του συζητιέται, έκλεισε τον καιρό της πανδημίας, αλλά δεν άνοιξε ξανά» σημείωσαν προσθέτοντας ότι η Κινηματογραφική επιλογή είναι προσιτή, ποιοτική ψυχαγωγία. Όπως είπαν είναι ευθύνη του δήμου να καλύψει το κενό, είναι ευθύνη και των κατοίκων, όμως, να στηρίξουν και να εξασφαλίσουν με την παρουσία τους τη λειτουργία του, σε όποιο χώρο κι αν φιλοξενηθεί, είτε από επαγγελματία, είτε με την αιγίδα πολιτιστικού φορέα.

Μιλώντας δε για τις ευκαιρίες που είχαν να παρακολουθήσουν κάποιες προβολές το διάστημα αυτό που δεν λειτουργεί κινηματογράφος στάθηκαν σε αυτές του θερινού cinema και στο αφιέρωμα της πολιτιστικής λέσχης στον ισπανικό κινηματογράφο.

«Λίγο μεγαλύτερη κινητικότητα στον χώρο του πολιτισμού, με προβολές, φεστιβάλ και θέατρο επιβάλλεται» ανέφεραν χαρακτηριστικά. Παράλληλα, στάθηκαν θετικά στο άκουσμα της λειτουργίας Κινηματογράφου στο πρώην Rex, “ως λύση ανάγκης”. Αναπολώντας, όμως, και τη λειτουργία του Cine Αστέρια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος