Ροδόπη: Τελευταία εξεταστική στην Κομοτηνή

Τελευταία εξεταστική στην Κομοτηνή και μετά ανοίγουν τα φτερά τους αφήνοντας πίσω μια πόλη που τους αγκάλιασε κι εκείνοι ανταπέδωσαν με τη ζωντάνια και τα νιάτα τους το φιλόξενο αυτό καλωσόρισμα.
Φοιτητές της Νομικής Σχολής στο Δ.Π.Θ. κάνουν τον mini απολογισμό της ζωής τους σε μια πόλη που «ζει» και «κινείται» γύρω τους.

Τους συναντήσαμε σε κεντρικό σημείο της πόλης και τους ζητήσαμε στο www.ertnews.gr να σταχυολογήσουν τα σημαντικότερα που αφορούν στο κόστος ζωής σε μια επαρχιακή φοιτητούπολη, όπως η Κομοτηνή.

Δύο αγόρια και δύο κορίτσια με τη λάμψη της νιότης, αλλά και τα «αν» και «ίσως» της εποχής. Στάθηκαν στα 250 μέχρι 350 ευρώ ενοίκιο που πλήρωσαν και πληρώνουν. Στη «σταθερότητα» που διέκρινε τη σχέση τους με τους ιδιοκτήτες, μόνο ένας από αυτούς ξενοίκιασε και αναζήτησε άλλο διαμέρισμα για λόγους συγκατοίκησης. Επίσης, μίλησαν για το φαγητό της Λέσχης, που είναι «δωρεάν» και «ικανοποιητικό», αλλά, όπως είπαν, «σαν της μαμάς δεν έχει». Στάθηκαν στην ακρίβεια που τη συναντούν στα ράφια των super market. Και κάνοντας το ταμείο των εξόδων τους υπολόγισαν πως το συνολικό κόστος σπουδών τους είναι 800 με 1000 ευρώ, που στοιχίζει στις οικογένειές τους η παραμονή τους στην Κομοτηνή.

Υποστήριξαν την αναγκαιότητα της συνέχισης της δωρεάν μετακίνησης από την πόλη της Κομοτηνής στην Πανεπιστημιούπολη όπως και στα προηγούμενα ακαδημαϊκά τους έτη και σημείωσαν ότι ένα επιπλέον κόστος, είναι ένα επιπλέον κόστος. «Κατηφορίζοντας» για το πατρικό τους, από Κομοτηνή προς Αθήνα με λεωφορείο του ΚΤΕΛ επεσήμαναν ότι στοιχίζει 76 ευρώ (με φοιτητική έκπτωση 50% ).

Και όταν έφτασαν στο μέλλον που ανοίγεται μπροστά τους στάθηκαν στα διλήμματα και στις υποχρεώσεις που έχουν μπροστά τους, στις συνθήκες και στις αβεβαιότητες που τους περιμένουν: Θητεία στο στρατό, άσκηση σε κάποιο δικηγορικό γραφείο, συνέχιση των σπουδών. «Και η Κομοτηνή;» τους ρωτάμε για να ακούσουμε την απάντησή τους: « Ένας τόπος που μας αγάπησε και τον αγαπήσαμε» υπογράφοντας κι εκείνοι την άυλη υπόσχεση: «Δεν θα την ξεχάσουμε ποτέ», που τηρείται πάντα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος