Ροδόπη: Τα γαμήλια γλέντια ζωντανεύουν κέντρα διασκέδασης και αίθουσες εκδηλώσεων

Ένα καλοκαίρι γεμάτο από γλέντια γάμων, αρραβώνων και βαπτίσεων είναι το φετινό για τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων του χώρου της εστίασης και της αναψυχής σε Ροδόπη και Ξάνθη. Ιδιαιτέρως δε για εκείνους που διαθέτουν μεγάλες αίθουσες συνεστιάσεων και τους εργαζομένους σε αυτού του είδους τις επιχειρήσεις.

«Λόγω των ακυρώσεων τα δύο προηγούμενα χρόνια ο αριθμός τους έχει συσσωρευτεί, με αποτέλεσμα τώρα να πραγματοποιούνται όλες μαζί» δήλωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης, ο κος Στέλιος Μωραϊτης και εξήγησε ότι το κλίμα, μετά από δύο χρόνια κλεισίματος κατά 98% των επιχειρήσεων αυτών, έχει αλλάξει. Συμβάλει σε αυτό και η επιστροφή των μεταναστών από άλλες χώρες της Ευρώπης, που κατάγονται από την περιοχή και επιλέγουν στις καλοκαιρινές τους διακοπές στην πατρίδα να τελέσουν και τους γάμους τους.

«Σίγουρα δουλειά υπάρχει και ο χώρος μας αποκτά ξανά ζωή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης. Ωστόσο, μια παράπλευρη απώλεια της αναβολής, που σχετίζεται με το κόστος, καλούνται να πληρώσουν οι ίδιοι οι επαγγελματίες του χώρου, καθώς οι ενοικιάσεις των χώρων τους και το κλείσιμο των αιθουσών έγινε πριν ένα και δύο χρόνια με τιμές που ίσχυαν προ των μεγάλων αυξήσεων που ήρθαν στη συνέχεια λόγω του πληθωρισμού και των ανατιμήσεων, αλλά και του ενεργειακού κόστους.
“Με αποτέλεσμα”, όπως εξήγησε ο κος Μωραϊτης, “να καλούνται να εργαστούν με ελάχιστα οικονομικά οφέλη” . Ανέφερε χαρακτηριστικά πως σε πρώτη φάση καλύπτεται μόνο το κόστος της προσπάθειας. «Δουλεύουμε καλύπτοντας ίσα – ίσα το κόστος για τις αναβολές των δύο προηγούμενων χρόνων» σημείωσε τονίζοντας ότι το κόστος της προμήθειας των ειδών που χρησιμοποιούν έχει ανέβει κατά 40%.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος