Ροδόπη- Τ. Βεζυριαννίδου: Λιγότερες και υποστελεχωμένες οι Υπηρεσίες Δόμησης στους δήμους

Κατά 10% μειωμένος είναι ο αριθμός των μηχανικών που υπηρετούν στο Δημόσιο, στα ΝΠΔΔ και στους ΟΤΑ στη Θράκη σήμερα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2019. Από τα 300 μέλη της Ένωσης Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών (ΕΜΔΥΔΑΣ) έχουν παραμείνει ενεργά τα 270 λόγω συνταξιοδότησης των υπολοίπων.

«Είναι σταδιακή και συνεχιζόμενη η συρρίκνωση στους μηχανικούς του δημοσίου» δήλωσε στο www.ertnews.gr η επανεκλεγείσα για 3η θητεία πρόεδρος της ΕΜΔΥΔΑΣ Θράκης, κα Τάνια Βεζυριαννίδου. Όπως εξήγησε από τους τους 332 δήμους της χώρας ένα ποσοστό 51,8 % διαθέτει Υπηρεσία Δόμησης (παλιά Πολεοδομία), δηλαδή 168 δήμοι. Στη Ροδόπη είναι ακόμη πιο μεγάλο το κενό με έναν (το δήμο Κομοτηνής) στους τέσσερις συνολικά δήμους να διαθέτει Υ.Δ.

«Ενώ η μεταφορά των Υπηρεσιών Δόμησης στις αρμοδιότητες των δήμων συνοδεύονταν από υποσχέσεις για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών κάτι τέτοιο δεν συνέβη λόγω έλλειψης προσωπικού» δήλωσε η πρόεδρος και σημείωσε ότι λόγω της έλλειψης προκαλείται καθυστέρηση στην υλοποίηση των αναπτυξιακών έργων επισημαίνοντας πως “είναι σημαντικό ο έλεγχος αυτών να παραμείνει στις αρμοδιότητες του κράτους, κάτι που ενισχύει περαιτέρω το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών”.

Ιδιαίτερη βαρύτητα και σε αυτή τη θητεία τόσο η επανεκλεγείσα πρόεδρος, όσο και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ της ΕΜΔΥΔΑΣ Θράκης θα δώσουν στην κάλυψη των κενών με μόνιμες και σταθερές προσλήψεις και όχι μέσω Αναπτυξιακών Οργανισμών. «Ο ρόλος των Αναπτυξιακών Οργανισμών οφείλει να είναι ρόλος επικουρικός» τονίζει προσθέτοντας πως έχει ξεκινήσει η διαδικασία των προσλήψεων σε ΟΤΑ Α και Β Βαθμού, 29 Μηχανικών, 8 εκ των οποίων στην Περιφέρεια, 21 στους Δήμους , 11 εκ των οποίων στη Ροδόπη, από τρεις στους Δήμους: Κομοτηνής , Ιάσμου και Αρριανών και 2 στο Δήμο Μαρωνείας Σαπών. «Προσλήψεις», που όπως σχολίασε η κα Βεζυριαννίδου, «γίνονται οριζόντια χωρίς να κοιτούν οι αρμόδιοι τις πραγματικές ανάγκες των δήμων».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος