Ροδόπη: Στον αστερισμό της Νέας Καλλίστης

Μια παρέα μικρών παιδιών παίζοντας πρόσεξαν στον καθαρό ουρανό τη Σελήνη. Τότε, ο πιο ζωηρός άρχισε να φωνάζει: «Κυρία ένας πλανήτης! Κυρία ένας Πλανήτης» και κάπως έτσι ξεκίνησε μια ωραία ιστορία, που κατέληξε σε ένα βραβείο, το πρώτο βραβείο σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής. Η παρέα ήταν οι μαθητές του Νηπιαγωγείου της Νέας Καλλίστης. Η Χρυσούλα Χατζοπούλου, αναπληρώτρια νηπιαγωγός στον Νομό Ροδόπης και συντονίστρια του Νηπιαγωγείου της Νέας Καλλίστης που συμμετείχε στο διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής κι Επιστήμης της WRO μίλησε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» για την προσπάθεια και το βραβείο καλύτερης παρουσίασης!

Ροδόπη: Στον αστερισμό της Νέας ΚαλλίστηςΕίκοσι μαθητές και μαθήτριες, από πέντε διαφορετικά χωριά και δύο νηπιαγωγοί που φροντίζουν ως υπεύθυνες για τη σωστή λειτουργία του πρωινού και απογευματινού τμήματος είναι η δημιουργική συντροφιά. «Ήταν μια ευκαιρία να εισάγουμε την εκπαιδευτική ρομποτική στο πρόγραμμά μας. Είναι μια εκπαιδευτική διαδικασία που εισάγει πάρα πολλές επιστήμες, όπως: η Μηχανική, η Τεχνολογία, τα Μαθηματικά, ακόμη και η Πληροφορική, όπως και η Τέχνη.» δήλωσε η κ. Χατζοπούλου.

Παράλληλα, σημείωσε ότι «με τη χρήση ανακυκλώσιμων υλικών έφτιαξαν πλανήτες, νεφελώματα, αστεροειδής και μπήκαν στη διαδικασία εκμάθησης αλγορίθμων, δημιούργησαν τις δικές τους κινήσεις στη μακέτα και έφτιαξαν τους δικούς τους πλανήτες. Τους εντυπωσίασε πολύ η ονομασία, τα αστέρια, οι αστερισμοί. Και έδωσαν το όνομα του χωριού τους, στον αστερισμό της Νέας Καλλίστης».

Όσον αφορά στα οφέλη που προέκυψαν για τα ίδια τα παιδιά από τη συμμετοχή τους; «Τα παιδιά αναπτύσσουν τη δημιουργική τους σκέψη, τη δημιουργικότητα, τη φαντασία, μπαίνουν στη διαδικασία να δημιουργούν αλγόριθμους, οπότε να σκέφτονται και πιο μαθηματικά».

Όπως σημειώνει η κ. Χατζοπούλου: «Στο νηπιαγωγείο όλα γίνονται μέσα από το παιχνίδι, αντιλαμβάνονται τα μαθηματικά, τη Ρομποτική.» Κάνοντας δε ένα μικρό σχόλιο για τη μακρά περίοδο του εγκλεισμού πρόσθεσε πως οι μικροί της μαθητές και οι μαθήτριές της: «Προσαρμόστηκαν πολύ εύκολα στη διάρκεια του εγκλεισμού. Πάντα συμμετείχαν, πάντα δούλευαν και προχώρησαν τις δραστηριότητες».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος