Ροδόπη: Στις 10 Οκτωβρίου η λειτουργία της ΑΣΠΑΙΤΕ με περισσότερους από διακόσιους σπουδαστές

Στην τελική ευθεία για τη λειτουργία της βρίσκεται η Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης στο Παράρτημα των Σαπών. Προβλέπεται να λειτουργήσει με τέσσερα τουλάχιστον Τμήματα της κατεύθυνσης ΕΠΑΙΚ και ένα της κατεύθυνσης ΠΕΣΥΠ.

Από τις 10 Οκτωβρίου και μετά αναμένεται να δώσουν ιδιαίτερη πνοή στις Σάπες, με την λειτουργία του Παραρτήματος, για τρεις ή τέσσερις ημέρες την εβδομάδα, θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των Τμημάτων, διακόσιοι τουλάχιστον σπουδαστές από όλη την περιφέρεια αν.Μ.Θ. Αριθμός ιδιαίτερα σημαντικός για τα δεδομένα της περιοχής που είδε στα χρόνια των μνημονίων τα μαραζώνει οικονομικά και πληθυσμιακά.

Σήμερα έληξε η διαδικασία κατάθεσης των δικαιολογητικών που απαιτούνταν για την τελική εγγραφή τούς στο ΠΕΣΥΠ. Δήλωσαν ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους 40 άτομα διαδικτυακά και από αυτούς κατέθεσαν τα δικαιολογητικά τους 24 άτομα. Ο μικρός αριθμός τους καθιστά αβέβαιη τη λειτουργία του Τμήματος, αν και το 2015 λειτούργησε τμήμα στην ίδια κατεύθυνση με 35 άτομα.

Στο ΕΠΑΙΚ συνολικά υποβλήθηκαν 271 αιτήσεις κατέθεσαν τα δικαιολογητικά τους διακόσια (200) άτομα και προβλέπεται να λειτουργήσουν τέσσερα (4) Τμήματα σε αυτή την κατεύθυνση. Και στις δύο κατευθύνσεις θα πραγματοποιούνται έξι δύο ώρα μαθήματα.

Στα χρόνια λειτουργίας της από την ΑΣΠΑΙΤΕ, από το 2008-2009 και μετά, υπολογίζεται πως έχουν αποφοιτήσει περισσότερα από 1700 άτομα από το Τμήμα ΕΠΑΙΚ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος