Ροδόπη: Στη μέση ενός ήπιου χειμώνα συνεχίζουν την προσπάθειά τους κάτοικοι και αιρετοί στον Κέχρο

Η συντήρηση των υποδομών, η δημιουργία νέων και η συγκράτηση του ντόπιου πληθυσμού στους ορεινούς οικισμούς της δημοτικής Ενότητας Κέχρου εξακολουθούν να είναι στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής Αρριανών.

Ροδόπη: Στη μέση ενός ήπιου χειμώνα συνεχίζουν την προσπάθειά τους κάτοικοι και αιρετοί στον Κέχρο Δώδεκα οικισμοί, 1300 κάτοικοι με τη νεολαία σε αναζήτηση καλύτερης εργασιακής τύχης και τους κτηνοτρόφους στον καθημερινό τους αγώνα. Ο Κέχρος έχει «χάσει» το δυναμικό του χαρακτηριστικό που ήταν οι άνθρωποί του, καθώς δεν ήταν (είναι ) λίγοι αυτοί οι οποίοι μετανάστευσαν (-ουν) σε αναζήτηση καλύτερης εργασιακής τύχης. Ωστόσο αυτοί που έμειναν συνεχίζουν τις προσπάθειές τους άλλοι κάνοντας αρνητικό απολογισμό στην καλλιέργεια του καπνού (εξαιρετική ποιότητα, μικρή ποσότητα) και άλλοι δίνοντας τον καθημερινό τους αγώνα με την φροντίδα των κοπαδιών τους.

«Προσπαθήσαμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας» δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, ο κος Χασεκί Αλή μιλώντας σήμερα 26-1-2023 στο www.ertnews.gr και σημείωσε ότι η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος της θητείας. Στάθηκε στην ανάγκη δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, προσπάθεια η οποία έχει ατονήσει και δήλωσε προβληματισμένος για τη μείωση του μαθητικού δυναμικού.

Μίλησε για μη συνέχιση της προσπάθειας αλλαγής των καλλιεργειών που επιχειρήθηκε στο παρελθόν. Ενώ απαρίθμησε ως σημαντικότερα από τα έργα της δημοτικής αρχής, όχι μόνο τις «μικρο-συντηρήσεις», αλλά και την αντικατάσταση του ηλεκτροφωτισμού, την κατασκευή μικρού γηπέδου και τη δημιουργία υποδομών για την διευκόλυνση αγροτών και κτηνοτρόφων.

Φώτο: πηγή-http://local.e-history.gr/pages/viewpage.action?pageId=11928565

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος