Ροδόπη: Στη δικαιοσύνη θα προσφύγει το Σωματείο ΑμεΑ για τις ζημιές στο seatrack

Έχει «μπει για τα καλά στο μάτι βανδάλων». Για τρίτη συνεχή χρονιά τα άτομα με αναπηρία έγιναν θεατές βανδαλισμού του συστήματος αυτόνομης πρόσβασης στη Θάλασσα (seatrack)στην παραλία Ιουλία στο Φανάρι Ροδόπης. Καθημερινά περισσότερα από 50 άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα αναπηρίας κάνουν χρήση του μηχανισμού απολαμβάνοντας τις χαρές της θάλασσας.

Ο ίδιος ο πρόεδρος του Σωματείου, ο κος Τρύφωνας Καρούντζος διαπίστωσε κλοπή στο ντους του μηχανισμού και φθορά στα αποδυτήρια. Το Σωματείο ΑμεΑ ως ο μοναδικός κοινωνικός εταίρος στην περιοχή της Ροδόπης αριθμεί 400 μέλη δηλώνει αποφασισμένο να κινηθεί νομικά κατά παντός υπευθύνου. «Τέλος ο ΜΙΣΑΝΑΠΗΡΙΣΜΟΣ» λέει χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος ΑμεΑ Ροδοπης Τρύφωνας Καρούντζος.

Ο μηχανισμός αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα κατάφερε από το καλοκαίρι του 2017 που τοποθετήθηκε επι δημαρχίας Γιώργου Πετρίδη, στα χρόνια λειτουργίας του να είναι ανάμεσα στους πέντε πρώτους σε χρήση στη χώρα μας.

Το κόστος της εγκατάστασης είχε αγγίξει τις 40.000 ευρώ. «Το σύστημα δίνει τη χαρά και την ευκαιρία σε άτομα με κινητική αναπηρία, σε άτομα με δυσχέρεια κίνησης, και σε ηλικιωμένους, να χαρούν το θαλασσινό στοιχείο αυτόνομα» είχε αναφέρει τότε ο Πρόεδρος του Σωματείου ΑμεΑ Ροδόπης κ. Τρύφωνας Καρούντζος. Φαίνεται πως αυτό οι άγνωστοι, μέχρι στιγμής, βάνδαλοι δεν το λαμβάνουν υπ όψιν τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος