Ροδόπη: Στέγη για τον Σύλλογό τους αναζητούν οι διαβητικοί

Δύσκολη είναι η περίοδος της “μάχης” με την πανδημία του νέου κορονοϊου για τους διαβητικούς της Ροδόπης λόγω του φόβου που προκαλεί και των μέτρων προστασίας που ίσχυαν στον τρόπο πρόσβασης σε Μονάδες Υγείας, όπως το Νοσοκομείο Κομοτηνής. 170 άτομα είναι τα εγγεγραμμένα μέλη του Συλλόγου Διαβητικών Νομού Ροδόπης «Ο Γλυκός Κόσμος» , αρκετοί από αυτούς προμηθεύονται τα φάρμακά τους από το “Σισμανόγλειο”, λόγω της πενιχρής οικονομικής τους κατάστασης, προμήθεια που γινόταν μετ εμποδίων.

Ροδόπη: Στέγη για τον Σύλλογό τους αναζητούν οι διαβητικοίΣύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου , την κα Σοφία Φαναρά την περίοδο αυτή της αντιμετώπισης της νέας Πανδημίας όλα ήταν πιο δύσκολα από την διατύπωση μιας ερώτησης μέχρι την επούλωση ενός τραύματος. «2,5 μήνες κι ακόμη να θεραπευτεί ένα απλό χτύπημα στο δάχτυλο μου» ανέφερε χαρακτηριστικά γνωρίζοντας από πρώτο χέρι πως για τους διαβητικούς ακόμη και η επούλωση μιας απλής πληγής γίνεται με δυσκολία και χρειάζεται επιπλέον χρόνο και διπλή προσοχή. “Χρειάστηκε να αναζητήσουμε και την στήριξη του Προέδρου Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης, του κ. Αλέκου Τσαπέκου για να τα καταφέρουμε” ανέφερε.

Το παρήγορο για τους ίδιους είναι η καλή επικοινωνία που έχουν οι ασθενείς με τους γιατρούς τους, με πάντα πρόθυμους τους τελευταίους να βοηθήσουν, όπως μπορούν, παρά το φόρτο εργασίας τους λόγω της δουλειάς στο Νοσοκομείο. “Στο πρώτο και στο δεύτερο κύμα της Πανδημίας οι διαβητικοί, όπως και άλλα ΑμεΑ της περιοχής, ζούσαν και ζουν με την αγωνία του κορονοϊου, αλλά και με την ανασφάλεια για τον αν θα έχουν πρόσβαση σε περίπτωση που τους συμβεί κάτι;” ανέφερε η κα Φαναρά.

Η λειτουργία του 5ου Γυμνασίου Κομοτηνής στο κτίριο όπου στεγάζονταν ο Σύλλογος (παλαιό Θηλέων) στέρησε τη δυνατότητα από το ΔΣ και τα μέλη του Συλλόγου να έχουν ένα δικό τους γραφείο. «Είναι αναγκαία η εκ νέου εύρεση στέγης για τους διαβητικούς» τόνισε η κα Φαναρά σημειώνοντας πως «Αν δεν υπάρχει έδρα είναι πολύ δύσκολο να γίνεται η επικοινωνία με τα μέλη. Δύσκολο επίσης να γίνονται σωστά οι ενημερώσεις, αλλά και η διανομή διαφόρων ειδών. Λόγω δυστυχώς του κορονοϊου όλα έχουν πάει πίσω» κατέληξε με την ευχή να τελειώσει γρήγορα αυτή η μεγάλη “περιπέτεια”.
Φώτο: αρχείο ΕΡΤ Ρεπορτάζ-κείμενο-:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος