Ροδόπη: Σώθηκε η κτηνοτροφική μονάδα στο Παλλάδιο – Πολύωρη μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες

Μάχη οκτώ ωρών με μια πυρκαγιά έδωσαν 21 πυροσβέστες με 9 οχήματα συν εκσκαπτικά μηχανήματα ιδιωτών, σε μια μεγάλη κτηνοτροφική μονάδα στον οικισμό Παλλάδιο της Ροδόπης.

Κάηκαν μόνο 200 μπάλες από άχυρο και ένα αγροτικό αυτοκίνητο στον περιβάλλοντα χώρο της μονάδας και η μάχη δόθηκε να μην επεκταθεί η φωτιά μέσα στην μονάδα και γίνουν παρανάλωμα του πυρός οι εγκαταστάσεις και τα ζώα.

Ροδόπη: Σώθηκε η κτηνοτροφική μονάδα στο Παλλάδιο – Πολύωρη μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστεςΓια το συμβάν ειδοποιήθηκε η ΠΥ κοντά στις 11 το πρωΐ και αμέσως έσπευσαν στο σημείο δυνάμεις με τον Διοικητή Κώστα Παπάζογλου και τον Υποδιοικητή, Αθανάσιο Αραμπατζίδη, ενώ κρίθηκε αναγκαίο να συγκεντρωθούν και άλλες δυνάμεις για να οριοθετηθεί η φωτιά και να μην επεκταθεί στην μονάδα, αλλά και σε διπλανά χωράφια. «Το χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης φωτιάς ήταν πως είναι πως μπορεί να σιγοκαίει και να μην δίνει καπνό και μόλις συναντήσει οξυγόνο να φουντώσει επικίνδυνα και να κατακάψει ότι βρει στο πέρασμά της. Έπρεπε να το παρακολουθήσουμε και να αποχωρήσουμε όταν πλέον δεν υπήρχε τίποτα που να επιφέρει άλλες συνέπειες. Ρίξαμε 200 τόνους νερού και 800 τόνους αφρού», τόνισε μιλώντας στο περιφερειακό πρόγραμμα της ΕΡΤ ΑΜ-Θ, ο κ. Αραμπατζίδης.

Ροδόπη: Σώθηκε η κτηνοτροφική μονάδα στο Παλλάδιο – Πολύωρη μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστεςΕπι πλέον πρόσθεσε πως η μονάδα διέθετε και πυροσβεστική φωλεά, όμως αυτό αφορούσε το εσωτερικό της κτηνοτροφικής μονάδας, αλλά λόγω του ότι υπήρχε δίκτυο υδροδοτικό και οι ιδιοκτήτες της μονάδας-σ.σ. η οποία είναι πετυχημένη και από τις υγιέστατες και κερδοφόρες επιχειρήσεις στο κλάδο της-προσπάθησαν με τα μέσα που διέθεταν να περιορίσουν την εξάπλωσή της προς το εσωτερικό της εγκατάστασης και αυτό ακόμα βοήθησε, μέχρι να φτάσει στο σημείο η ΠΥ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος