Ροδόπη: Σε τρία νηπιαγωγεία και ένα δημοτικό σχολείο δεν θα χτυπήσει κουδούνι το Σεπτέμβριο

Η μείωση του πληθυσμού σε Ροδόπη και Ξάνθη και η μετακίνηση από τα ορεινά προς τα αστικά κέντρα απεικονίζεται στη λειτουργία των σχολικών μονάδων της περιοχής. Αψευδείς μάρτυρες τα κλειστά σχολικά κτίρια, που ενώ άλλοτε φιλοξενούσαν μεγάλο μαθητικό δυναμικό, τώρα φιλοξενούν πολιτιστικές δραστηριότητες τοπικών συλλόγων ή στέκουν ερμητικά κλειστά κι εγκαταλελειμμένα στη φθορά του χρόνου.

Φέτος το σχολικό κουδούνι δεν θα ακουστεί τον Σεπτέμβριο για τα νηπιαγωγεία της Άνω Βυρσίνης, του Λαμπρού, του Αρσακείου, όπως επίσης και για το 2/θέσιο μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Κικιδίου. Συν το 14ο ΔΣ της Κομοτηνής το οποίο κάθε χρόνο «μπαίνει» σε αναστολή,καθώς προβλέφθηκε η ίδρυση του αλλά δεν λειτούργησε.

Επίσης, στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση δεν θα λειτουργήσουν στην ΠΕ Ξάνθης τα Νηπιαγωγεία του Κύρνου, των Άνω Θερμών, του Τεμένους, της Κοτύλης, αλλά και τα Δημοτικά Σχολεία του Νέου Ολβίου, του Δεκάρχου, και των Διθέσιων μειονοτικών Δημοτικών Σχολείων Ακάρπου και Ρεύματος.

Σύμφωνα με δηλώσεις της αναπληρώτριας του Προϊσταμένου της Περιφερειακής Εκπαίδευσης, αν.Μ.Θ. στο ertnews.gr της Μαίρη Κοσμίδου, οι σχολικές αυτές μονάδες μπαίνουν σε αναστολή δεν καταργούνται πράγμα το οποίο σημαίνει ότι: «Αν μέσα σε μια τριετία αυξηθεί ο μαθητικός πληθυσμός της περιοχής θα επαναλειτουργήσουν».

Ήδη στην ΠΕ Ροδόπης είναι στο δεύτερο χρόνο αναστολής τα μειονοτικά σχολεία σε Άρατο, Αρσάκειο, Δρανιά, Ήπιο, Πάτερμα και Ρίζωμα. Και σε τρίτο έτος αναστολής σε Βέλκιο, Ίσαλο, Λινό και Σκάλωμα. Αντίστοιχα, στην ΠΕ Ξάνθης είναι στο δεύτερο έτος αναστολής οι σχολικές μονάδες σε Κρεμαστή, Παλιό Εράσμιο και Τέμενος και σε τρίτο έτος αναστολής της λειτουργίας της στον οικισμό Έυλαλο.

Ροδόπη: Σε τρία νηπιαγωγεία και ένα δημοτικό σχολείο δεν θα χτυπήσει κουδούνι το Σεπτέμβριο«Δεν έχουν οι περιοχές αυτές το μαθητικό εκείνο πληθυσμό που μας επιτρέπει τη λειτουργία τους», δήλωσε η κα Κοσμίδου και σημείωσε ότι ο μαθητικός πληθυσμός «φθίνει αριθμητικά» σπεύδοντας, όμως, να διευκρινίσει ότι «δεν οδηγούνται σε κατάργηση, μπορούν να λειτουργήσουν αν μέσα σε τρία χρόνια αυξηθεί ο μαθητικός πληθυσμός της περιοχής στα όρια της οποίας λειτουργούσαν οι σχολικές αυτές μονάδες».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος