Ροδόπη: Σε επιφυλακή για την αφρικανική πανώλη κτηνιατρική υπηρεσία και χοιροτρόφοι

Σε επιφυλακή παραμένει η Διεύθυνση της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας αν.Μ.Θ. εν όψει της ανακοίνωσης από τη βουλγαρική πλευρά του αριθμού των εστιών που εντοπίστηκαν με κρούσματα αφρικανικής πανώλης κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και ονομαστικά των περιοχών.

Όπως τόνισε στο www.ertnews.gr ο κος Νίκος Φωτεινιάς, προϊστάμενος της Κτηνιατρικής Διεύθυνσης της Περιφέρειας αν.Μ.Θ., ανάλογα με τη σημαντικότητα του προβλήματος θα ληφθούν και τα μέτρα προστασίας στην ελληνική πλευρά με το υπάρχον προσωπικό να κρίνεται ικανοποιητικό και τις ενημερώσεις σε ιδιοκτήτες κι εργαζόμενους των μονάδων να μην έχουν ατονήσει.

« Η αφρικανική πανώλη εμφανίζεται στην άγρια πανίδα και είναι φυσιολογικό να συμβαίνει αυτό» τόνισε ο κος Φωτεινιάς και σημείωσε  ότι το απευκταίο είναι να εντοπιστεί κρούσμα σε κτηνοτροφική μονάδα,  καθώς, όπως εξήγησε, η  μοναδική λύση που ακολουθείται είναι η θανάτωση, «καθολική σφαγή»,  του συνόλου των χοίρων- μικρών και μεγάλων.

Προσοχή δίνεται σε όλες τις χοιροτροφικές μονάδες της περιφέρειας  αν.Μ.Θ. Στη Ροδόπη λειτουργούν δύο, η μια με εκατό «μάνες»  και 1000 περίπου άτομα και η δεύτερη μικρότερη με 10 «μάνες».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος