Ροδόπη: Σε διεθνές ενεργειακό συνέδριο συμμετείχε ο Ε.Στυλιανίδης

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή ολοκληρώθηκε το 2ο διαδικτυακό αυτή τη φορά διεθνές ενεργειακό συνέδριο που οργάνωσε το Διεπιστημονικό Ερευνητικό Κέντρο Ενέργειας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
Θέμα του Συνεδρίου ήταν: «Μείζονες Γεωπολιτικές Προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο: Οι Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες των Παράκτιων Κρατών και ο Αγωγός EastMed».

Στο Συνέδριο συμμετείχαν ο Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, η Υπουργός Ενέργειας Βιομηχανίας και Εμπορίου της Κύπρου Νατάσα Πηλείδου, ο Υπουργός Ενέργειας της Ελλάδας Κωνσταντίνος Σκρέκας, ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Κύπρο κ. Shmuel Revel, ο Δικαστής στο Δικαστήριο της ΕΕ Καθηγητής Κ. Ηλιόπουλος.

Ροδόπη: Σε διεθνές ενεργειακό συνέδριο συμμετείχε ο Ε.ΣτυλιανίδηςΚεντρικοί ομιλητές ήταν ο Καθηγητής της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσάκης, ο Καθηγητής της Έδρας Jean Monnet του Πανεπιστημίου Πειραιά Ν. Φαραντούρος, η Καθηγήτρια Ενέργειας του Macquarie Law School του Σίδνεϊ Αυστραλίας, η Καθηγήτρια του Fletcher School of Law and Diplomacy Αικατ. Φλώρου και ο Καθηγητής Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου – ΕUC Ευριπίδης Στυλιανίδης. Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Καθηγητής Κ. Γουλιάμος και τις εργασίες συντόνισε ο Γενικός Διευθυντής του Δ.Ε.Κ.Ε Καθηγητής Ν. Κουλούρης.

Το θέμα παρέμβασης του Βουλευτή Ροδόπης και Καθηγητή Νομικής EUC Δρ. Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη ήταν «Οι γεωπολιτικές παράμετροι των ενεργειακών διενέξεων στην Αν. Μεσόγειο και οι επιπτώσεις από τις μεταλλάξεις της τουρκικής πολιτικής και το σχεδιασμό του νέου Καναλιού της Κωνσταντινούπολης»–

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος