Ροδόπη: Σχολικά και ενεργειακά “βάρη” στις πλάτες των Πολύτεκων Οικογενειών

Αγώνας δρόμου για τις Πολύτεκνες Οικογένειες η έναρξη της κάθε νέας σχολικής χρονιάς. Γραφική υλή, ξενόγλωσσα βιβλία, Φροντιστήρια που θα πρέπει να καλυφθούν στο ξεκίνημα μιας περιόδου που σηματοδοτεί και άλλα είδους έξοδα: την εξασφάλιση της θέρμανσης και την κάλυψη του ενεργειακού κόστους.

Για τον περιορισμό τους ήδη, όπως δήλωσε στο www.ertnews.gr ο κ. Στέφανος Τζώγας, μέλος του Συλλόγου είχαν συνάντηση με τη δημοτική αρχή υποβάλλοντας το αίτημα της μείωσης των δημοτικών τελών στους λογαριασμούς ύδρευσης εφ’ όρου ζωής του πολύτεκνου ζευγαριού, αίτημα που έγινε αποδεκτό. «Τα έξοδα της πολύτεκνης οικογένειας είναι πολλαπλάσια», δήλωσε ο κος Τζώγας και ανέφερε ότι οι εξακόσιες (600) οικογένειες μέλη του Συλλόγου και οι χίλιες εννιακόσιες (1900) συνολικά στη Ροδόπη καταβάλλουν καθημερινά προσπάθεια κάλυψης των αναγκών τους, αντιμετώπισης των δυσκολιών της εποχής και στήριξης με τον καλύτερο τρόπο των παιδιών τους.

«Είναι πολύ σημαντική η συμβολή της πολύτεκνης οικογένειας στη διατήρηση της ζωντάνιας σε ένα τόπο» δήλωσε ο κος Τζώγας προσθέτοντας ότι πολλά χωριά τα σχολεία τα κρατούν ανοικτά οι πολύτεκνες οικογένειες με την παρουσία των παιδιών τους. Μιλώντας για την ανάγκη λήψης μέτρων στήριξης ανέφερε ως θετικό παράδειγμα τον άμεσο διορισμό πολύτεκνων εκπαιδευτικών σημειώνοντας ότι όχι μόνο δεν θα έπρεπε να καταργηθεί (Ευεργετική Διάταξη επί υπουργίας Μαριέττας Γιαννάκου),που το προέβλεπε, αλλά θα έπρεπε να επεκταθεί το σύνολο του δημοσίου με άμεσο διορισμό όλων πολυτέκνων που πληρούν και όλα τα άλλα κριτήρια. Μην κρύβοντας τον προβληματισμό του ανέφερε ότι από το 1960 και μετά στην Ελλάδα σημειώνεται φθίνουσα πορεία στις γεννήσεις εικόνα, που όπως είπε, θα πρέπει να αντιστραφεί άμεσα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος