Ροδόπη: Σαράντα πέντε ωφελούμενοι του Συλλόγου “Άγιοι Θεόδωροι” απολαμβάνουν τις χαρές της θάλασσας

Τις χαρές της θάλασσας, της χαλάρωσης, του καλοκαιριού ανακαλύπτουν σαράντα πέντε (45) άτομα με αναπηρία έχοντας στο πλευρό τους τριάντα (30) ειδικά εκπαιδευμένους συνοδούς. Ήδη σήμερα κλείνουν τις πρώτες πέντε μέρες συμμετοχής στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα του Συλλόγου Μέριμνας Ατόμων με Αναπηρία Νοητικής Υστέρησης Ροδόπης, «Άγιοι θεόδωροι».

«Κάθε χρόνο το καλοκαίρι το αφιερώνουμε στη θάλασσα» δήλωσε ο διοικητικός διευθυντής του Συλλόγου, ο κος Ηλίας Ποιμενίδης και μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (5-7-2022) εξήγησε ότι ο Σύλλογος υλοποιεί ένα δικό του πρόγραμμα στο οποίο μπορούν οι συμμετέχοντες να επισκέπτονται τις παραλίες του Νομού Ροδόπης. Οι στόχοι αυτής της προσπάθειας, που ξεκίνησε το 2019, ήταν η άρση του αποκλεισμού για τους ωφελούμενους από τη μια και η υπερπήδηση των εμποδίων που προέκυπταν κατά την προσπάθεια συμμετοχής σε διάφορα κατασκηνωτικά προγράμματα από την άλλη.

«Επειδή υπήρχαν κάποια διαδικαστικά θέματα σε σχέση με τον αριθμό των συμμετοχόντων και τις περιόδους υλοποίησης του προγράμματος πήραμε την απόφαση να το διοργανώσουμε μόνοι μας και κάθε χρόνο τα παιδιά του Συλλόγου συμμετέχουν στο πρόγραμμα της θάλασσας στις παραλίες του Νομού Ροδόπης» είπε.

Κάπως έτσι έγινε η αρχή και η συνέχεια για τους 45 ωφελούμενους είναι εντυπωσιακή. Ξεκινάνε το πρωί, μετά από τη συνάντηση που κάνουν όλοι μαζί στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου, παιδιά από διάφορες περιοχές του Νομού: Ίασμο, Σάπες, Κομοτηνή, αλλά και άλλους οικισμούς της Ροδόπης βρίσκονται στο χώρο. Και από εκεί, σε συνεργασία με τουριστικά γραφεία της περιοχής βρίσκονται σε δροσερούς προορισμούς. Δηλαδή, τρεις μέρες στην παραλία της Αρωγής, δύο μέρες στην παραλία της Μέσης και αντίστοιχα στις παραλίες του Δήμου Μαρωνείας Σαπών, τα παιδιά που είναι από εκεί.

«Τα παιδιά ασκούνται με τη βοήθεια των γυμναστών εντός της θάλασσας, είτε στο κολύμπι, είτε σε διάφορα παιχνίδια, πραγματοποιούν και αερόβιες ασκήσεις (αποτελεί και ψυχαγωγική άσκηση) αποκτώντας και μεγάλα οφέλη για την βελτίωση των κινητικών δυσλειτουργιών που έχουν κάποια παιδιά και έτσι βελτιώνονται τα προβλήματα που έχουν» είπε ο κος Ποιμενίδης.

Όσον αφορά στις αντιδράσεις και στα συναισθήματα των παιδιών; « Υπάρχει τεράστιος ενθουσιασμός!» απαντά ο κος Ποιμενίδης και σημειώνει πως αυτό που ρωτούσαν συνέχεια ήταν: «Πότε θα πάμε φέτος θάλασσα;» Την πρώτη μέρα ήταν τεράστια η επιτυχία και ο ενθουσιασμός τους πολύ μεγάλος.

φώτο: αρχείο ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος