Ροδόπη – Σ. Πουπουζής: «Να κηρυχθεί η περιοχή σε καθεστώς μερικής έκτακτης ανάγκης» ζητά ο μοναδικός κάτοικος της Κερασιάς

Να κηρυχθεί η περιοχή σε καθεστώς μερικής έκτακτης ανάγκης ζητά ο κος Σωτήρης Πουπουζής, συνταξιούχος δικηγόρος, κάτοικος στην Κερασιά Ροδόπης, σημειώνοντας ότι “λόγω της έλλειψης προσωπικού στην Αστυνομική Διεύθυνση είναι ο μοναδικός τρόπος να αντιμετωπιστεί η παράνομη διέλευση μεταναστών που σημειώνεται στην περιοχή σε υψόμετρο 600 μέτρων”.

Καθημερινά, όπως δήλωσε στο www.ertnews.gr, διέρχονται παράνομα δεκάδες μετανάστες από την Τυνησία, το Μαρόκο και το Αφγανιστάν. Όπως είπε ο μοναδικός μόνιμος κάτοικος της περιοχής «στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας (5-10-2022) μέτρησε 122 άτομα». Εξηγώντας τον τρόπο που μετακινούνται υποστήριξε ότι έχουν οδηγούς που γνωρίζουν καλά την περιοχή ή χρησιμοποιώντας τα κινητά τους με τη βοήθεια του GPS. Εντοπίζουν, εκτός από τον δρόμο που θα πρέπει να ακολουθήσουν και μέρη- τοποθεσίες – σημεία στα οποία θα βρουν τροφή και ρεύμα για να φορτίσουν τα κινητά τους. «Έχω πιάσει ανθρώπους να φορτίζουν τα κινητά τους στο σπίτι μου» σημείωσε δηλώντας «φοβισμένος κι αγανακτισμένος». Όπως ο ίδιος είπε: «Η κατάσταση είναι απελπιστική».

Συχνή εκτός από τη διέλευση των διερχομένων μεταναστών είναι και τα περιστατικά κλοπών, διαρρήξεων «αναζητώντας τροφή», αλλά και πυρκαγιών «προσπαθώντας να ζεσταθούν ανάβουν μικρές εστίες χωρίς να λείπει και η εξέλιξή αυτών σε μεγάλες πυρκαγιές». Στάθηκε δε στο κομμάτι της ρύπανσης που «καταγράφει» στην περιοχή μετά από ρίψεις ρούχων, υποδημάτων, άδειων κουτιών από τροφές που έχουν οι ίδιοι καταναλώσει.

Μιλώντας για το δρομολόγιο που ακολουθούν σημείωσε ότι εισέρχονται από τη Βουλγαρία, την Πυραμίδα 4 είτε από την περιοχή του Έβρου, πηγαίνοντας στο Δέρειο και στη Νέα Σάντα και από εκεί στο Φράγμα της Γρατινής, στους πρόποδες του Παπικίου κατεβαίνοντας προς την περιοχή Σάτρες Ξάνθης.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι είναι ένα θέμα στο οποίο ο κοσ Πουπουζής έχει αναφερθεί και πάλι στο παρελθόν, χωρίς όπως λέει να γίνει κάτι για την αντιμετώπισή του.

Η περιοχή της Κερασιάς είναι ένας τόπος εξαιρετικής ομορφιάς και δεν είναι λίγοι εκείνοι που την επισκέπτονται πραγματοποιώντας τις εκδρομές τους. Κυρίως μέλη Ορειβατικών Συλλόγων, αλλά και μεμονωμένα οικογένειες. Κάποιοι δε έχουν δημιουργήσει στην περιοχή εξοχικές κατοικίες, βρίσκοντας τες, όμως, συχνά λεηλατημένες από αγνώστους. Στους γύρω οικισμούς, κυρίως μικρές συστάδες κατοικιών, διανέμουν κτηνοτρόφοι.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος