Ροδόπη – Σ. Καμπουραντώνης: Αναγκαία η ενίσχυση του ΕΚΑΒ

Την ανάγκη ενίσχυσης με επιπλέον προσωπικό του ΕΚΑΒ 9 Θράκης τονίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ο κος Σταύρος Καμπουραντώνης μιλώντας στο www.ertnews.gr. «Το θέμα της παροχής υπηρεσιών υγείας υψηλού επιπέδου αφορά όλους και όλες » τονίζει και ζητά τη στήριξη των υπευθύνων για την ενίσχυση και ενδυνάμωση του χώρου του.

Ειδικότερα, στο ΕΚΑΒ 9 Θράκης εργάζονται σήμερα 21 άτομα (αντί των 40-45 για να υπάρχει πλήρη κάλυψη των αναγκών της Ροδόπης) και καλύπτεται η ΠΕ Ροδόπης επί 24 ώρου βάσεως με δύο ασθενοφόρα. Εργαζόμενοι που κάθε φορά που προκύπτει κάποιο κενό ενισχύονται από συναδέλφους τους από τις γειτονικές ΠΕ και αντιστρόφως ενισχύουν και οι ίδιοι όπου τους ζητηθεί. «Ο Θεός να βάλει το χέρι Του» τονίζει ο κος πρόεδρος σημειώνοντας με αυτό τον τρόπο πόσο σημαντική είναι η ενίσχυση του χώρου του για τη σωστή κάλυψη των αναγκών της Ροδόπης.

Σύμφωνα με οδηγία της ΕΕ σε πληθυσμό 30.000 αντιστοιχεί ένα ασθενοφόρο. Στην ΠΕ Ροδόπης σε κάθε βάρδια σε ετοιμότητα είναι δύο (2) ενώ θα έπρεπε να είναι κανονικά τέσσερα (4) σημειώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου επισημαίνοντας ότι από το Πάσχα ακόμη ενημερώθηκαν οι αιρετοί της περιοχής για τα κενά, τις ελλείψεις και τις ανάγκες, ενώ οι ίδιοι οι εργαζόμενοι έλαβαν τη διαβεβαίωση από τους υπευθύνους ότι θα υπάρξει ενίσχυση από τις 650 προσλήψεις διασωστών που ανακοινώθηκε ότι θα προκηρυχθούν πανελλαδικά.

«Η πανδημία του κορονοϊού έδειξε πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της Δημόσιας Υγείας και πόσο αναγκαία η ενίσχυσή του» τόνισε ο κος Καμπουραντώνης επισημαίνοντας την αναγκαιότητα να υπάρξει επάνδρωση με μόνιμο προσωπικό και όχι με επικουρικό.

Αναφερόμενος στη λειτουργία των Κέντρων Υγείας Ιάσμου και Σαπών, με ασθενοφόρο έως το μεσημέρι στο πρώτο και χωρίς ασθενοφόρο στο δεύτερο, σημείωσε την ανάγκη περαιτέρω στήριξης από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Τέλος επεσήμανε τη χρήση με φειδώ και σύνεση που θα πρέπει να γίνεται από τους πολίτες σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «το ασθενοφόρο δεν είναι ΤΑΧΙ, να το πάρει κάποιος φεύγοντας. Θα πρέπει να είμαστε φειδωλοί στη χρήση, μόνο όταν χρειάζεται, γιατί όταν το καλούμε εμείς το χάνει κάποιος άλλος που ίσως να το έχει μεγαλύτερη ανάγκη».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος