Ροδόπη-Σ. Δαγγουλίδης- παραγωγός φρούτων: “Πονοκέφαλος” το νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές

Η κατάθεση προς ψήφιση του νέου νομοσχεδίου για τις λαϊκές αγορές και το υπαίθριο εμπόριο τον ανησυχεί όσο τίποτα άλλο το τελευταίο χρονικό διάστημα… Ο λόγος για τον κ. Στράτο Δαγγουλίδη, παραγωγό φρούτων από την Κρωβύλη της Ροδόπης, ο οποίος φοβάται, ότι θα επιφέρει δυσάρεστες αλλαγές για τους παλιούς παραγωγούς-πωλητές, όπως υποστηρίζει. “Θα έρχονται καινούργιοι με τα market και όποιοι άλλοι μεγάλοι θα βγάζουν προσφορές, θα γίνεται δημοπρασία των χώρων και ανά τρία χρόνια αξιολόγηση των αδειών”, δηλώνει χαρακτηριστικά.

Ροδόπη-Σ. Δαγγουλίδης- παραγωγός φρούτων: “Πονοκέφαλος” το νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές

Εκφράζοντας την αντίθεσή του, με την αξιολόγηση των αδειών ο κος Δαγγουλίδης αναφέρει ένα παράδειγμα από το δικό του χώρο, λέγοντας πως: «Τα δένδρα παράγουν μετά από τρία χρόνια, έτσι πώς θα είμαι σίγουρος ότι θα έχω την άδεια; Είναι μεγάλη η ανασφάλεια μας. Πώς θα κάνω μια καινούργια παραγωγή;» αναρωτιέται, μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες».

Ροδόπη-Σ. Δαγγουλίδης- παραγωγός φρούτων: “Πονοκέφαλος” το νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές
Ο κος Στράτος Δαγγουλίδης στον πάγκο του

«Πονοκέφαλος» για τον ίδιο και τους συναδέλφους του είναι και η συμμετοχή στις λαϊκές αγορές κάθε δεκαπέντε μέρες. «Μια εβδομάδα συμμετέχουμε, την άλλη δεν συμμετέχουμε και έτσι όλη η παραγωγή μένει αδιάθετη, τα φρούτα είναι ευπαθή προϊόντα δεν αντέχουν πολύ καιρό. Κάθε χρόνο πετάμε. Φέτος ακόμη παραπάνω λόγω του κορονοϊού».

Τέλος, προτείνει οι υπεύθυνοι να εγκρίνουν την πραγματοποιήση της λαϊκής κάθε εμβδομάδα με συμμετοχή όλων, με επέκταση του χώρου, με τήρηση των αποστάσεων. «Να ανοίξουμε 100% την λαϊκή, με πέντε μέτρα απόσταση, και να δουλέψουμε όπως στον Έβρο. Πώς μπορούν εκεί και εμείς εδώ όχι;» αναρωτιέται σημειώνοντας πως θα πρέπει να «υπάρχει ένας κοινός κανονισμός για όλη την αν.Μ.Θ. και να μην κάνει ό,τι θέλει ο κάθε δήμος».

Ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος