Ροδόπη – Ρ. Κοκκινάκη: Αναγκαία και καθοριστική η πρόληψη στη μάχη κατά του καρκίνου

Την ανάγκη πρόληψης και διαγνωστικών ελέγχων για τον έγκαιρο εντοπισμό του καρκίνου τόνισε η πρόεδρος του Συλλόγου «Δύναμη Ψυχής», Ροδούλα Κοκκινάκη,  μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες», εκφράζοντας την ανησυχία της ότι λόγω της πανδημίας οι προληπτικοί έλεγχοι έχουν ατονήσει και τους φόβους της ότι τα αποτελέσματα θα είναι δυσάρεστα.

Ροδόπη – Ρ. Κοκκινάκη: Αναγκαία και καθοριστική η πρόληψη στη μάχη κατά του καρκίνου
Η Ρ. Κοκκινάκη με συνεργάτιδές της σε παλαιότερη εκδήλωση

Με αφορμή εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος την Τετάρτη, 21 Απριλίου, στις 19:00, η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών και φίλων Ν. Ροδόπης “Δύναμη Ψυχής” τόνισε πόσο σημαντικό ρόλο παίζει στην αντιμετώπιση του καρκίνου η σωστή διατροφή και η άσκηση -αυτό θα είναι και το θέμα της διαδικτυακής ημερίδας.

Αναφερόμενη στον τρόπο που αντιμετώπισαν τα μέλη του συλλόγου τη δοκιμασία του κορονοϊού, σημείωσε ότι αρχικά υπήρχε έντονος φόβος και εν συνεχεία διπλή και τριπλή προσοχή στην τήρηση των μέτρων προστασίας. Ιδιαίτερο ρόλο έπαιξαν και οι διαδικτυακές επαφές μεταξύ των μελών, που συνεχίστηκαν ως ένα μέσο ενθάρρυνσης, αλλά και τα μαθήματα άσκησης και υγιεινής διατροφής, καθώς μέσω διαδικτύου συνεχίστηκε και το πρόγραμμα γυμναστικής. «Ανυπομονούμε ξανά να βρεθούμε όλες μαζί και να απολαύσουμε τα προγράμματα δια ζώσης», τόνισε η κ. Κοκκινάκη.

Όσον αφορά τη διενέργεια των χημειοθεραπειών και άλλων εξετάσεων στις οποίες οι καρκινοπαθείς υποβάλλονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, σημείωσε ότι όλες οι χημειοθεραπείες αλλά και οι άλλες εξετάσεις συνεχίστηκαν κανονικά χάρη στον υπερβάλλοντα ζήλο των ιατρών και των νοσηλευτών, όπως είπε, τους οποίους και ευχαρίστησε.

Τέλος, αποκάλυψε ότι κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής εκδήλωσης θα ανακοινωθούν και τα αποτελέσματα έρευνας με αναφορά και στους καρκινοπαθείς της Κομοτηνής.

συνέντευξη-κείμενο-φωτογραφίες: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος