Ροδόπη: “SOS” από άνεργο πολύτεκνο πατέρα

Το δικό του “SOS” εκπέμπει άνεργος πολύτεκνος πατέρας από τον Σώστη της Ροδόπης. Εργαζόμενος με σύμβαση στο Τμήμα καθαριότητας του Δήμου περιμένει να βγει νέα προκήρυξη ψάχνοντας για κάποιο μεροκάματο. «Για τριάντα ευρώ εργάζομαι τρεις και τέσσερις μέρες» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής για λογαριασμό της εκπομπής «Καθημερινές Ιστορίες». «Πώς θα τα καταφέρω;» αναρωτήθηκε ο Μουμίν Ρετζέπ, μην κρύβοντας την αγωνία του. Άνεργος τους τελευταίους τέσσερις μήνες.

Ροδόπη: “SOS” από άνεργο πολύτεκνο πατέραΠατέρας πέντε παιδιών, 9 ετών το μικρότερο -16 το μεγαλύτερο. Η αγωνία του μεγάλη. Το ίδιο και της συζύγου του. «Είμαι άνεργος. Δεν έχω δουλειά. Δε δουλεύω», λέει ξανά, προσθέτοντας πως μένει στο πατρικό του και με τα λιγοστά ζωντανά του προσπαθεί να ενισχύσει κάπως το οικογενειακό του εισόδημα. «Πού πρώτα;» αναρωτιέται ξανά. Εργάτης με 5 και 10 ευρώ, ό,τι του ζητήσουν οι συγχωριανοί του το κάνει. Ωστόσο, το μεροκάματο χαμηλό, οι ώρες εργασίας πολλές και τα κέρδη λίγα.

«Πιο πριν δούλευα στο Τμήμα Καθαριότητας της Δημαρχίας. Περιμένουμε να βγει προκήρυξη», σημειώνει προσθέτοντας, «από το κράτος παίρνουμε κάποια χρήματα, αλλά πού πρώτα. Δεν κάνουμε καλή ζωή. Αυτό που μας μένει είναι η ταλαιπωρία». Κάνει έκκληση σε όποιον μπορεί να βοηθήσει για μια δουλειά.

ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος