Ροδόπη: “Εθισμένοι” στη χρήση του αυτοκινήτου οι κάτοικοι της Κομοτηνής

Array

«Εθισμένοι» στη χρήση του αυτοκινήτου τους δηλώνουν οι κάτοικοι της Κομοτηνής. Μικρή πόλη, κοντινές αποστάσεις,τιμές καυσίμων στα ύψη αλλά, ωστόσο, το αυτοκίνητο αυτοκίνητο ενταγμένο καθημερινά στο πρόγραμμά τους, παρά τα περισσότερα ποδήλατα σε σχέση με πριν λίγα χρόνια που κυκλοφορούν σε δρόμους, πλατείες και πεζοδρόμια.

Μιλώντας στο www.ertnews.gr σημειώνουν ότι χρησιμοποιούν το αυτοκίνητό τους κάθε μέρα. «Για βόλτα και καφέ, αλλά και για τις αγορές από το σούπερ μάρκετ» λένε. Παραδέχονται ότι είναι «κακή συνήθεια» και ότι: “περπατούν ελάχιστα”.

Η έλλειψη χώρου στάθμευσης και τα αδέσποτα που κυκλοφορούν στην πόλη είναι δύο παράγοντες που επηρεάζουν, όπως λένε, την κίνησή τους και την επιλογή των μέσων που χρησιμοποιούν. «Θα έπαιρνα περισσότερο το ποδήλατο ή το μηχανάκι, αλλά φοβάμαι τα αδέσποτα» σημειώνει επαγγελματίας της πόλης στοwww.ertnews.gr προσθέτοντας ότι δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ την αστική συγκοινωνία.

Γνωρίζουν από πείρα ότι η Δευτέρα, η Παρασκευή και το Σάββατο είναι από τις πιο δύσκολες μέρες για τις μετακινήσεις τους, λόγω της κυκλοφοριακής συμφόρησης. Και, αν και βρίσκουν την πόλη της Κομοτηνής “ιδανική για περπάτημα”, αποκαλύπτουν ότι ελάχιστες φορές πηγαίνουν με τα πόδια να συναντήσουν τις παρέες και τους φίλους τους.

Όσον αφορά στους κατοίκους των οικισμών; Εκεί οι τιμές των καυσίμων τα τελευταία χρόνια είναι καθοριστικός παράγοντας στην ελάττωση των μετακινήσεών τους. Έτσι, το: «καθημερινά στην πόλη» έγινε για πολλούς: «μια φορά την εβδομάδα». Στέκονται με προβληματισμό στην έλλειψη συχνών δρομολογίων και μιλούν για απομόνωση. Κι όταν κατεβαίνουν στην πόλη “αναγκαστικά με το αυτοκίνητό τους” αντιλαμβάνονται από το «φρακάρισμα» στους δρόμους και την έλλειψη θέσεων για στάθμευση “πόσοι πολλοί κάνουν το ίδιο!”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος