Ροδόπη: “Αγώνα δρόμου” για τον εντοπισμό του φαρμάκου τους κάνουν οι ασθενείς

Από φαρμακείο σε φαρμακείο ψάχνουν τα φάρμακά τους. Μια τεράστια ταλαιπωρία περιμένει ασθενείς της Ροδόπης που είναι πολύ πιθανόν να περάσουν και από δέκα φαρμακεία για να βρουν το φάρμακο τους. Καρδιολογικά, αναπνευστικά, οφθαλμολογικά, νευροληπτικά, αντιπηκτικά, αντι-επιληπτικά , αντικαταθλιπτικά φάρμακα κ.α. σε έλλειψη …

Έναν αγώνα δρόμο κάνουν οι ασθενείς ψάχνοντας από φαρμακείο σε φαρμακείο τα φάρμακα της συνταγής του ιατρού τούς, καθώς πολλές και συνεχιζόμενες είναι οι ελλείψεις φαρμάκων (και) στην αγορά της Ροδόπης.
«Διαχρονικό πρόβλημα, που τον τελευταίο καιρό έχει επιδεινωθεί, είναι Αύγουστος και οι εταιρείες που μας προμηθεύουν κλείνουν» λένε οι γνώστες και εξηγούν ότι με δυσκολία εντοπίζονται φάρμακα: αντι-υπερτασικά, καρδιολογικά, ηρεμιστικά, αγχολυτικά, αντιδιαβητικά, ινσουλίνες, αντιπηκτικά και πολλά άλλα, καθώς η γκάμα των ελλείψεων είναι μεγάλη. «Ελλειπτικά φάρμακα υπάρχουν σε όλες τις κατηγορίες φαρμάκων χρόνιων παθήσεων» σημειώνουν.

Όσον αφορά στις εξηγήσεις που δίνονται από τις προμηθεύτριες εταιρείες; «Δεν δίνονται εξηγήσεις» απαντούν φαρμακοποιοί της Θράκης. «Λένε: «Δεν έχουμε ελλείψεις. Εμείς φέρνουμε τις ίδιες ποσότητες και τις δίνουμε στις αποθήκες» αλλά εμείς δεν έχουμε να δώσουμε στον πελάτη μας» σημείωσε φαρμακοποιός, είκοσι χρόνια εργαζόμενος, μιλώντας στο www.ertnews.gr.
Παράλληλα, προέτρεψε τους ασθενείς κάθε φορά που παρουσιάζεται πρόβλημα να απευθύνονται στο γιατρό τους για να τους κατευθύνει σε σχέση με άλλες επιλογές φαρμάκων που έχουν στη διάθεσή τούς.
«Για κάποιους συνανθρώπους μας είναι όντως πρόβλημα η εύρεση των φαρμάκων τους» δήλωσε στο www.ertnews.gr , εργαζόμενη εθελοντικά στο πλευρό των διαβητικών της Ροδόπης, και σημείωσε ότι ελλείψεις αναγκάστηκαν να αντιμετωπίσουν ακόμη και διαβητικοί της περιοχής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος