Ροδόπη: Ψάχνουν προσωπικό αλλά δεν βρίσκουν επιχειρήσεις εστίασης κι αναψυχής

Χωρίς προσωπικό κινδυνεύουν να μείνουν οι επιχειρήσεις εστίασης κι αναψυχής ακόμη και σε μια φοιτητούπολη, όπως η Κομοτηνή, που τα πρόθυμα να εργαστούν “χέρια” ποτέ δεν έλειπαν. Κυρίως νέοι και νέες από τη φοιτητική κοινότητα του ΔΠΘ, αλλά και ντόπιοι, που έβρισκαν στο χώρο αυτό μια προσωρινή λύση για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Κι, όμως, όπως λένε οι ίδιοι οι επαγγελματίες του χώρου, η διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια τώρα είναι ορατή. Τα ειδοποιητήρια του τύπου: «Ζητείται νέος για εργασία» μένουν αναρτημένα κι «αναπάντητα» για πολύ καιρό στις βιτρίνες των cafe και οι ιδιοκτήτες βλέπουν το κενό που έχει προκύψει να μην καλύπτεται εύκολα.

Η δυσκολία εύρεσης κατάλληλου προσωπικού για εργασία σε εστίαση, καφέ και τουριστικές επιχειρήσεις, όπως είναι τα ξενοδοχεία, γίνεται μεγαλύτερη για τις επιχειρήσεις της παραλιακής ζώνης. Εκεί, όπως οι εκπρόσωποι των επαγγελματιών του χώρου σημειώνουν, παράγοντας που αποτρέπει κάποιους να εκδηλώσουν ενδιαφέρον και να καλύψουν μια κενή θέση είναι η ίδια η χιλιομετρική απόσταση. Τα πενήντα και εξήντα χιλιόμετρα από και προς την πόλη «τρώνε» το μεροκάματο, μαζί και τη διάθεση, λένε οι γνώστες.

Μεγάλη η ευθύνη, ωστόσο, και μιας μερίδας ιδιοκτητών που δεν φροντίζουν για την τήρηση πάντα των υπεσχημένων με αποτέλεσμα συχνά και πολύ πιο σύντομα από το αναμενόμενο οι νεοπροσληφθέντες να εγκαταλείπουν απαγοητευμένοι το πόστο τους, κάποιοι και κάποιες χωρίς ποτέ να πληρωθούν ούτε καν τα δεδουλευμένα τους.

Βέβαια, δεν λείπουν και οι συνεπείς εργοδότες, η παρουσία στις επιχειρήσεις τους των ίδιων ανθρώπων, ως εργαζόμενοι, χρόνια και χρονιά, «μαρτυράς» αδιάψευστος της συνέπειας τους. Ή και σε άλλες συνεργασίες πιο σύντομες χρονικά, αλλά εξίσου αξιόπιστες η παρουσία των ίδιων των εργοδοτών στις τελετές ορκωμοσίας των εργαζομένων τούς, που αποχαιρετούν, με το πτυχίο στο χέρι πεδίο εργασίας και πόλη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος