Οι βιολογικές φράουλες του Χρήστου Ντινιτσούδη δρόσισαν πολλούς καταναλωτές το περασμένο καλοκαίρι. Τα στρέμματα πέρυσι άγγιζαν τα δέκα, φέτος όμως διπλασιάζονται για να καλύψουν την μεγάλη ζήτηση σε περιοχές και εκτός Θράκης.

Οι διαφορές μεταξύ της καλυμμένης φράουλας και της ακάλυπτης είναι οφθαλμοφανής. Η καλυμμένη έχει πιο ζωηρό χρώμα πράσινο και είναι πιο αναπτυγμένη, έχει ήδη ανθίσει. Η ακάλυπτη είναι πιο μικροσκοπική, ενώ τα κόκκινα φύλλα είναι τα μαστιγώματα του κρύου. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια η άνοιξη στη Θράκη παρουσιάζει πολύ χαμηλές θερμοκρασίες μέχρι και παγωνιές, κάτι που καίει τις τρυφερές καλλιέργειες, όπως οι φράουλες.
Το να δημιουργείς σαμάρια, είναι μια τεχνική που τη συναντούμε στα σπαράγγια. Στην νότια Ελλάδα οι παραγωγοί φράουλας το συνηθίζουν, εδώ στην Βόρεια Ελλάδα είναι ο πρώτος παραγωγός που το επιχειρεί και στην φράουλα.
Η καινοτομία για τη φετινή παραγωγή έχει όνομα λευκή φράουλα και πρόκειται για μια νέα πρόταση. Η γεύση της φυσικά θα διαφέρει αλλά δεν θα υστερεί, ενώ θα θυμίζει και λίγο τον εξωτικό ανανά. Είναι μια προσπάθεια για φέτος που το κοινό αν την εγκρίνει θα τη συνεχίσει.

Ήδη ο Αρχιμάγειρας έχει βρεθεί, οι συνταγές ετοιμάζονται, δεν απομένει να ορισθούν για τη Ροδόπη οι μέρες της φράουλας, αυτού του τόσο αγαπημένου φρούτου για μικρούς και μεγάλους.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος