Ροδόπη: Πρωινό με τους συνταξιούχους που καλοβλέπουν αύξηση της σύνταξης και δουλειά, αλλά για τους νέους

Ένας στους τέσσερις από τους ερωτώμενους δήλωσαν ότι θα συνέχιζαν να εργάζονται λαμβάνοντας σύνταξη ενώ περισσότεροι από τους μισούς (έντεκα στους δεκαεπτά) δεν βλέπουν θετικά την συνέχιση της εργασίας

Πρωινό στο κέντρο της Κομοτηνής, αγαπημένη συνήθεια για πολλούς συνταξιούχους, άνδρες και γυναίκες.

Παρέα με κουβέντα, αλλά και καφέ, που γίνεται «μέτριος», όταν η κουβέντα πηγαίνει στο ύψος των συντάξεων και στις ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν.

Απαντήσεις στα ερωτήματα της ΕΡΤ Κομοτηνής έδωσαν σήμερα δεκαεπτά συνταξιούχοι, άνδρες και γυναίκες: Ένας στους τρεις καλοβλέπει σύνταξη στα εξήντα, οι μισοί από τους ερωτηθέντες άνδρες (10) και γυναίκες (7) σύνταξη στα εξήντα πέντε, αλλά όχι συνέχιση της εργασίας άμα τη λήψη της.

Στο σύνολό τους καλοβλέπουν αύξηση των συντάξεων, καθώς στο ερώτημα: «με πόσα χρήματα σύνταξης θα κάλυπταν με άνεση τις ανάγκες τους;» δήλωσαν όλοι τους, γυναίκες και άνδρες, πάνω από χίλια ευρώ( επτά χίλια ευρώ, έξι χίλια διακόσια, τέσσερις χίλια τετρακόσια).

Ένας στους τέσσερις από τους ερωτώμενους δήλωσαν ότι θα συνέχιζαν να εργάζονται λαμβάνοντας σύνταξη ενώ περισσότεροι από τους μισούς (έντεκα στους δεκαεπτά) δεν βλέπουν θετικά την συνέχιση της εργασίας παράλληλα με τη συνταξιοδότησή τους.

Συνηθισμένη δε προτροπή που συνόδευε την απάντησή τους η εύρεση εργασίας από τους νέους με φράσεις όπως: «δουλειά δεν έχει για τους νέους, θα έχει για τους συνταξιούχους;», «δεν έχουν – δεν δουλεύουν οι νέοι».

Ρεπορτάζ: Μαρία Νικολάου

Ροδόπη: Πρωινό με τους συνταξιούχους που καλοβλέπουν αύξηση της σύνταξης και δουλειά, αλλά για τους νέους

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος