Ροδόπη: Προετοιμάζονται για δύσκολο χειμώνα στον Κέχρο

Μπορεί το κρύο να είναι τσουχτερό τα τελευταία εικοσι-τέτραωρα στη Ροδόπη, ωστόσο, οι ορεσίβιοι κάτοικοι στην ΔΕ Κέχρου γνωρίζοντας από δυσκολίες σημειώνουν πώς «για εκείνους ο χειμώνας δεν ξεκίνησε ακόμη».

Η προετοιμασία, ωστόσο, έχει γίνει για τα καλά με την προμήθεια σαράντα τόνων αλατιού. Αλλά και τη μόνιμη παρουσία δύο εκχιονιστικών μηχανημάτων στην περιοχή. Στο ερώτημα δε: «Εάν υπάρχουν κι εξασφαλισμένοι οδηγοί για τη χρήση αυτών;». Οι υπεύθυνοι του δήμου διαβεβαιώνουν μιλώντας σήμερα Δευτέρα 19-12-2022 στο www.ertnews.gr ότι δεν θα αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα έχοντας ήδη στη διάθεσή τους το κατάλληλο προσωπικό.

Η προσοχή, όπως εξήγησε, επικεντρώνεται σε δύο σημεία, από τη μια στον άμεσο καθαρισμό του κεντρικού οδικού δικτύου και από την άλλη στο οδικό δίκτυο που συνδέει δώδεκα (12) οικισμούς της πρώην κοινότητας. Πρόκειται για μια απόσταση εξακοσίων (600) χιλιομέτρων –αρκετά εκ των οποίων χωματόδρομοι- όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Παράλληλα, στάθηκε στην ετοιμότητα που πρέπει να δείχνουν και για την εξασφάλιση της προσέγγισης των ποιμνιοστασίων στην περιοχή, τόσο για την μετακίνηση των ίδιων των κτηνοτρόφων, όσο και για τη σίτιση των κοπαδιών τους. Ανέφερε δε ως παράδειγμα τα ποιμνιοστάσια τις περιοχές: Σάπκα και Μοναστήρι.

φώτο: αρχείο ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος