Ροδόπη: Προετοιμασία για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις που περνά από προπονήσεις και γήπεδα

Διπλή προσπάθεια σε σχέση με τους συνομηλίκους τους καταβάλλουν οι μαθητές και οι μαθήτριες που προετοιμάζονται για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις και είναι υποχρεωμένοι να διαγωνιστούν και σε αθλήματα, καθώς εκτός από τις ώρες του φροντιστηρίου, έχουν εντάξει στο πρόγραμμά τους και τις προπονήσεις στα γήπεδα.

Συναντήσαμε σήμερα Δευτέρα, 21-11-2022, νέους και νέες, που δύο ώρες, ανά τρεις μέρες την εβδομάδα, ανταμώνουν σε γήπεδα και προπονητήρια. «Ίσως και περισσότερο» δηλώνουν στο www.ertnews.gr και μοιράζονται στιγμές από την προσπάθειά τους, που έχει πολλές ώρες μελέτης, αλλά ακόμη πιο πολλές κοινής προσπάθειας στο σχολείο και στο φροντιστήριο. «Τουλάχιστον τέσσερις ώρες κάθε μέρα » λένε και προσθέτουν «το απαιτεί ο στόχος της εισαγωγής τους στις Στρατιωτικές Σχολές».

Ένας «δύσκολος συνδυασμός» που κουράζει, όπως λένε, ψυχικά και σωματικά. Η πίεση που καλούνται να διαχειριστούν είναι μεγάλη, μεγάλη και η στήριξη των γονιών, που καλύπτουν οικονομικά σε καιρούς δύσκολους, βοηθούν στις μετακινήσεις, εμψυχώνουν, φροντίζουν για τη σωστή διατροφή τους. Καταλυτικός και ο ρόλος των προπονητών και των προπονητριών τους, ομοίως και των εκπαιδευτικών τους. «Όλοι τους στηρίζουν» δηλώνουν και μιλούν για καθημερινή προσπάθεια 07:00 το πρωί έως 20:00 το βράδυ.

Όσον αφορά στο μήνυμα που επιλέγουν να στείλουν στους συνομηλίκους τους, που δοκιμάζουν αντοχές και κάθε φορά βάζουν τον πήχη ψηλότερα; «Κουράγιο!» λένε και το εννοούν, καθώς γνωρίζουν από πρώτο χέρι ότι απαιτείται πολύ.
Φώτο:αρχείο ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος