Ροδόπη: Προ των πυλών το 3ο φεστιβάλ Θρακικού Πελάγους

Το 3ο φεστιβάλ Θρακικού Πελάγους θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 27, 28 και 29 Αυγούστου σε Μαρώνεια και Φανάρι, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αν.Μ.Θ. Θα διεξαχθεί για τρίτη χρονιά στοχεύοντας στην “ιστορική, πολιτισμική, οικολογική, τουριστική, εμπορική και εν γένει την γεωπολιτική σημασία της περιοχής για την ανάπτυξή της”, όπως τονίζουν οι διοργανωτές.

Ειδικότερα, όπως έγινε σήμερα γνωστό με ανακοίνωση της αντιπεριφέρειας Ροδόπης, το πρόγραμμα περιλαμβάνει δράσεις κι εκδηλώσεις, με ομιλίες για την ανάδειξη της σημασίας του Θρακικού Πελάγους και της Ροδόπης ως κόμβο πολιτισμού και ανάπτυξης, θαλάσσιες αθλητικές δραστηριότητες και ψυχαγωγικές δράσεις, όπως εκδηλώσεις με μικρά ιστιοπλοϊκά σκάφη, επίδειξη τεχνικών έκτακτης ανάγκης από εξειδικευμένο προσωπικό, επίδειξη και εκμάθηση καγιάκ, SUP, windsurf και ποδηλάτων θαλάσσης. Στόχος είναι η προβολή και αξιοποίηση του τουριστικού προϊόντος των παραθαλάσσιων περιοχών της Ροδόπης.

Ροδόπη: Προ των πυλών το 3ο φεστιβάλ Θρακικού ΠελάγουςΟ Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, Νικόλαος Τσαλικίδης, με αφορμή τη φετινή διοργάνωση, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η πανδημία άλλαξε τα περσινά δεδομένα, με αποτέλεσμα το φεστιβάλ να αναβληθεί. Φέτος, σε συνεργασία με τους οργανωμένους φορείς, μέλη της αυτοδιοίκησης, επαγγελματίες του εμπορίου, του τουρισμού και της εστίασης της περιοχής μας, διοργανώνουμε ένα πρόγραμμα από δράσεις και εκδηλώσεις, λαμβάνοντας υπόψη τους υγειονομικούς περιορισμούς κι έχοντας τη σκέψη για την πρόοδο και την τόνωση αυτού του τόπου μετά από ένα δύσκολο έτος. Ευχαριστώ θερμά όλους όσοι ενεργά δηλώνουν τη συμμετοχή και την στήριξη τους στη διοργάνωση του φετινού Φεστιβάλ Θρακικού Πελάγους της ΠΕ Ροδόπης. Εύχομαι ένα δημιουργικό τριήμερο εκδηλώσεων με ξεγνοιασιά και διασκέδαση για τις τελευταίες μέρες του καλοκαιριού».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Παρασκευή 27 Αυγούστου – Μαρώνεια

• Ώρα 10:00 στο King Maron Hotel & Spa

– Εναρκτήρια εκδήλωση με θέμα: Ροδόπης –Θράκης Γη: Κόμβος Πολιτισμού και Ανάπτυξης
Χαιρετισμοί-ομιλίες

• Ώρα 14:30 στο Kaggeles Beach Bar: Επίδειξη τεχνικών έκτακτης ανάγκης από το σώμα εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Κομοτηνής

• Ώρα 15:30 στο KOUPI watersports Μαρώνεια: Επίδειξη και Εκμάθηση Kayak, SUP, WindSurf, Surf και ποδηλάτων θαλάσσης

• Ώρα 20:30 στην Κεντρική Πλατεία Μαρώνειας: Ζωντανή μουσική βραδιά με λαϊκό ρεπερτόριο και γευσιγνωσία τοπικών συνταγών στην κεντρική πλατεία της Μαρώνειας

Σάββατο 28 Αυγούστου στο Φανάρι, παράλληλες δράσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

• Ώρα 10:00-15:00  στην αραλία Φαναρίου και Αγωγής: Αθλητικές εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν επιδείξεις fitness, gym on the beach, διοργανώσεις mini τουρνουά BeachVolley, beachsoccer&beachtennis σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Εξειδικευμένο προσωπικό θα βρίσκεται στον χώρο για καθοδήγηση των μικρών και μεγάλων φίλων.

Θαλάσσιες εκδηλώσεις:

– Επίδειξη και εκμάθηση kayak, SUP, windsurf, surf και ποδηλάτων θαλάσσης για μικρούς και μεγάλους φίλους από την επιχείρηση θαλάσσιων sports KOUPI.
– Προσφορά 50 δωρεάν συμμετοχών για το θαλάσσιο πάρκο Φαναρίου –Αρωγής SEA PARK
– Ενημέρωση για θέματα ασφαλείας και συμπεριφοράς στη θάλασσα στην επιχείρηση. VITAMIN SEA
– Παρουσίαση και επίδειξη θαλάσσιων sports
– Παράκτια βόλτα με κανό και SUP
– Επίδειξη μηχανοκίνητων υπηρεσιών

• Ώρα 11:00-17:00 στο λιμάνι Φαναρίου: Θαλάσσιες διαδρομές με ιστιοπλοϊκά σκάφη και θαλάσσιες διαδρομές στο Θρακικό Πέλαγος καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας με δωρεάν συμμετοχή για το κοινό. Ενημέρωση για την ιστιοπλοΐα και τη ζωή στη θάλασσα.

• Ώρα 11:00-18:00 στην παραλία Φαναρίου: Μαθήματα ιστιοπλοΐας σε παιδιά με σκάφη optimist και επίδειξη ιστιοπλοΐας τριγώνου.

• Ώρα 20:30 στη Σκάλα Φαναρίου: Μουσική βραδιά με Dj και συνταγές από παραδοσιακά προϊόντα από τα καταστήματα στη σκάλα Φαναρίου (έναντι λιμανιού).

Κυριακή 29 Αυγούστου – Κομοτηνή

• Ώρα 21:15 στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Κομοτηνής: Θεατρική Παράσταση με ελεύθερη είσοδο, «Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός», σε διασκευή και σκηνοθεσία του Χάρη Ρώμα

Μια θεατρική παραγωγή με το Χάρη Ρώμα, ο οποίος ενσαρκώνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του «Κλέαρχου». Συμπρωταγωνιστούν ο Γιώργος Γαλίτης, η Ευτυχία Φαναριώτη και η Τάνια Τρύπη. Δίπλα τους οι Βαγγέλης Δουκουτσέλης, Εύη Κολιούλη, Αντώνης Καλομοιράκης, Μαρία Κοκολάκη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος