Ροδόπη: Προ των πυλών η καταβολή της “κορονοενίσχυσης” στους παραγωγούς καπνού

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η καταβολή αποζημίωσης των καπνοπαραγωγών από απώλειες εισοδήματος που σημειώθηκαν το 2018. Ωστόσο τα 4,2 εκατομμύρια ευρώ που υπολογίζεται ότι θα δοθούν στους καπνοπαραγωγούς της Ροδόπης θα αποτελούσαν ουσιαστική ανάσα αν τα είχαν οι δικαιούχοι πριν την έναρξη της φετινής καλλιεργητικής περιόδου, καθώς λόγω έλλειψης χρημάτων αναγκάστηκαν πολλοί από αυτούς να καλλιεργήσουν λιγότερες στρεμματικές εκτάσεις, από όσες θα μπορούσαν.

Πρόκειται για το βοήθημα της “κορονο-ενίσχυσης”, τα 90 ευρώ ανά στρέμμα, το οποίο όπως είναι ήδη γνωστό εγκρίθηκε μετά από ΚΥΑ των συναρμόδιων Υπουργείων και με ειδική παρέμβαση της Προέδρου της Διακομματικής για την Θράκη και πίεση των βουλευτών της περιοχής. «Είναι προ των πυλών η καταβολή του, σίγουρα μέχρι το πρώτο 10ήμερο του Ιουλίου θα έχει δοθεί στα χέρια όσων το δικαιούνται» διαβεβαίωσε σήμερα ο κος Καπουσούς Χαλήλ, αγροτοσυνδικαλιστής μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (20-6-2022).

Σύμφωνα με τον ίδιο δεκάδες καλλιεργητές περιόρισαν στρέμματα, αλλά και αγορές φυτοφαρμάκων, λιπασμάτων λόγω του υπερβολικού, για τα βαλάντια των καλλιεργητών καπνού, κόστους. «Ήδη το πετρέλαιο είναι στα ύψη» δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας για αδυναμία των περισσοτέρων να ανταποκριθούν στα έξοδα καλλιέργειας.

Τέλος, δεν παρέλειψε να προτρέψει τους αρμοδίους να προβούν και στην καταβολή βοηθήματος παρόμοιας “κορονο-ενίσχυσης” και για το 2021, καθώς οι απώλειες στο εισόδημα τους συνόδευσαν και τις μετέπειτα καλλιεργητικές τους προσπάθειες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος