Ροδόπη: Πίτες του Ραμαζανίου μοίρασε ο Δήμος Ιάσμου

Πολυπολιτισμικός ο Δήμος Ιάσμου και η δημοτική αρχή, μετά τα τσουρέκια στους χριστιανούς εν όψει Πάσχα, μοιράζει τις τελευταίες ημέρες “πίτες του Ραμαζανιού” στους μουσουλμάνους δημότες.

Ροδόπη: Πίτες του Ραμαζανίου μοίρασε ο Δήμος ΙάσμουΉδη συνεργάτες και εργαζόμενοι στο Δήμο διένειμαν πίτες στους οικισμούς: Αμαξάδες, Γαλήνη, Αμβροσία, Δύμη και Φωλέα. «Ευχαριστώ τους συνοδοιπόρους του συνδυασμού μας για την πολύτιμη συμβολή τους», ανέφερε ο δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν.

Το Ραμαζάνι η περίοδος δηλαδή νηστείας για τους μουσουλμάνους ξεκίνησε στις 12 Απριλίου και θα διαρκέσει έως τις 12 Μαΐου. Για τριάντα ημέρες οι πιστοί δεν τρώνε από την ανατολή έως τη δύση του Ηλίου. Τις πίτες της δημοτικής αρχής, ωστόσο, θα τις γευτούν στα οικογενειακά Ιφτάρ.

Στην Κομοτηνή ακόμη και σήμερα κανονιοβολισμός σηματοδοτεί καθημερινά τη λήξη της νηστείας. Τα καλά της συνύπαρξης είναι ότι, όπως σε κάθε γιορτή, το Πάσχα για παράδειγμα που προηγήθηκε, έτσι και στο ραμαζάν μπαϊράμι που ακολουθεί χριστιανοί και μουσουλμάνοι ανταλλάσσουν ευχές και γλυκά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος