Ροδόπη: Περιμένει τα έσοδα των αγροτών για να ζεσταθεί η αγορά της Κομοτηνής

«Η αγορά είναι «νεκρή» όλον τον Νοέμβριο και εάν δεν πάει καλά ο αγροτικός κόσμος θα είναι για τους ανθρώπους της ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα» αυτό δηλώνουν στο www.ertnews.gr επαγγελματίες και καταστηματάρχες της Κομοτηνής.

Όπως τονίζουν η κίνηση είναι περιορισμένη και η κατανάλωση πεσμένη στο 50% σε σχέση με πέρσι την ίδια εποχή. Με τα νέα για τα έσοδα των αγροτών να μην προκαλούν μεγάλη αισιοδοξία.

Σκεπτικισμός επικρατεί και ως προς τις εμπορικές κινήσεις, που αναγγέλλονται, τύπου Black Friday, καθώς, όπως υποστηρίζουν, πρόκειται για πρωτοβουλίες που βοηθούν τα μεγάλα πολυκαταστήματα κυρίως και όχι τις μικρές επιχειρήσεις.

«Το μικρομάγαζο, τα μικρά καταστήματα, οι οικογενειακές επιχειρήσεις χρειάζονται στήριξη στην καθημερινότητά τους, περιμένουν τους πελάτες κάθε μέρα» αναφέρουν χαρακτηριστικά και σημειώνουν ότι η Ροδόπη στηρίζεται στην αγροτική οικονομία, εάν δεν έχουν οι αγρότες έσοδα, τότε είναι περιορισμένα και τα έσοδα του κόσμου της ένδυσης, και της υπόδησης κ.α.

Περιορισμένες και οι παραγγελίες που έχουν δοθεί για την προμήθεια του πετρελαίου θέρμανσης, ξυλείας και pellet λόγω των καλών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν μέχρι σήμερα αρκετοί απέφυγαν να παραγγείλουν. Η πτωτική κίνηση των τιμών, ωστόσο, τους ευνοεί και σύμφωνα με τους πρατηριούχους αυτή θα συνεχιστεί. «Ξεκίνησε να πωλείται στα 1,42 και σήμερα βρίσκεται στα 1,23» δήλωσε ο κος Γιώργος Τζαμπαζλής επαγγελματίας του χώρου καλώντας την κυβέρνηση να συνεχίσει την ευνοϊκή πολιτική.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος