Ροδόπη – Π. Βαλασίδου: Ηλεκτρικό ρεύμα και αυξήσεις αυξάνουν το κόστος λειτουργίας των κομμωτηρίων

Array

Ο φόβος της πανδημίας του κορονοϊού και οι περικοπές των εξόδων μειώνει την κίνηση στα κομμωτήρια της Κομοτηνής. Από την άλλη στους ίδιους χώρους καταγράφεται αύξηση των εξόδων λειτουργίας με αποτέλεσμα έμπειροι κομμωτές και κομμώτριες να δηλώνουν στο www.ertnews.gr ότι “περνούν μια από τις πιο δύσκολες περιόδους τους”.

«Δεν μπορούμε να δεχθούμε πολλούς πελάτες και πολλές πελάτισσες ταυτόχρονα, οι ίδιοι φοβούνται τον συνωστισμό» δήλωσε η κα Παγώνα Βαλασίδου, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Κομμωτών Κομοτηνής. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι τα μέτρα που έπρεπε στην πρώτη φάση της πανδημίας του κορονοϊού να τηρήσουν στους χώρους των κομμωτηρίων τους, τους στέρησαν τη δυνατότητα εξυπηρέτησης πολλών πελατών ταυτοχρόνως, αλλά και μείωσαν τις θέσεις εργασίας για τους βοηθούς κομμωτές.

Ροδόπη – Π. Βαλασίδου: Ηλεκτρικό ρεύμα και αυξήσεις αυξάνουν το κόστος λειτουργίας των κομμωτηρίων«Σε 75 τ.μ. χρήσης χώρου εξυπηρετούσαμε τέσσερις πελάτες με παρουσία τριών εργαζομένων και ήμασταν αναγκασμένοι τις τεχνικές εργασίες να τις «σπάμε» σε δύο επισκέψεις κάτι που δεν ενθουσίαζε τις πελάτισσες» εξήγησε το μέλος του ΔΣ και σημείωσε ότι αποτέλεσμα και της οικονομικής κρίσης που είχε προηγηθεί και της υγειονομικής που ακολούθησε ήταν η μείωση του τζίρου και της κίνησης στα κομμωτήρια. Λόγω του πληθωρισμού και των αυξήσεων στις τιμές είναι ελάχιστα και τα προϊόντα που πωλούνται από τους χώρους τους πια. Αλλά και πιο ακριβές οι προμήθειες των αναλώσιμων που χρησιμοποιούν. «Το κόστος ανέβηκε στα αναλώσιμα προϊόντα που χρησιμοποιούμε από 20 έως 25% » σημείωσε η κα Βαλασίδου και πρόσθεσε και τον διπλασιασμό του λογαριασμού του ηλεκτρικού ρεύματος, που καλούνται να πληρώσουν. «Αναγκαστικά», όπως είπε, « πρέπει ο χώρος του κομμωτηρίου να θερμαίνεται καλά, το νερό που χρησιμοποιούμε να είναι ζεστό, σε λειτουργία μέσω της χρήσης του ηλεκτρικού ρεύματος οι πρέσες, τα πιστολάκια και οι κεραμικές» ανέφερε ως παράδειγμα, εξηγώντας γιατί καθίσταται αναγκαία στη δουλειά τούς η χρήση του ηλεκτρικού ρεύματος.
Αναφερόμενη στις αλλαγές που έχουν συντελεστεί στους πελάτες και στις πελάτισσες των κομμωτηρίων στάθηκε στο φόβο, στον εκνευρισμό και στην αύξηση των απαιτήσεων. Επίσης, στην εγκατάλειψη από την πλευρά τους αγαπημένων συνηθειών, όπως η βαφή μαλλιών, αλλά και στην επιλογή να επισκέπτονται πιο σποραδικά το κομμωτήριο πια «κάθε εξήντα μέρες, αντί για τριάντα » είπε χαρακτηριστικά.
Τέλος, σχολιάζοντας τις υπηρεσίες που προσφέρουν κατ οίκον νέοι κυρίως συνάδελφοί τους επισημαίνοντας αρχικά ότι στερεί δουλειά από τα νομίμως λειτουργούντα κομμωτήρια στάθηκε υποστηρικτικά στους νέους και στις νέες που σπουδάζουν, καταρτίζονται και ξεκινούν το επάγγελμά τους χωρίς, όμως, αποφοιτώντας να έχουν κάπου να εργαστούν. «Πρέπει να δουλέψουν, αναγκαστικά λειτουργούν έτσι, αναγκαστικά δραστηριοποιούνται μόνοι τους κατ οίκον» ανέφερε χαρακτηριστικά σημειώνοντας πως η κομμωτική τέχνη αποζημιώνει και τον κομμωτή όταν το αποτέλεσμα ικανοποιεί τον πελάτη.
φώτο- πηγή:διαδίκτυο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος