Ροδόπη: Ομάδα καθηγητών του ΓΕΛ Ιάσμου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Μ. Οντέρ

Ομάδα καθηγητών του ΓΕΛ Ιάσμου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ιάσμου, Μουμίν Οντέρ, για να τον ενημερώσει σχετικά με το πρόγραμμα Erasmus+ KA227 Culture Heritage and Gamification in Education στο οποίο συμμετέχει το σχολείο και αποτελεί σύμπραξη με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, σχολεία και φορείς από την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία.

Το θέμα του προγράμματος αφορά στην αξιοποίηση της τεχνολογίας και τεχνικών των ηλεκτρονικών παιχνιδιών για την ενίσχυση της επαφής των μαθητών με στοιχεία της πολιτιστικής κληρονομιάς. Οι εκπαιδευτικοί επεσήμαναν την αξία του προγράμματος στην προώθηση της ευρωπαϊκής διάστασης στην εκπαίδευση, στη συγκρότηση της ταυτότητας του Ευρωπαίου πολίτη και στην αύξηση των κινήτρων των μαθητών για ενεργητική εμπλοκή τους στη μαθησιακή διαδικασία.

Ο Δήμαρχος συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς για το έργο τους και υποσχέθηκε τη στήριξη του Δήμου Ιάσμου στις δράσεις του σχολείου με προοπτική συνεργασίας για καμπάνια ενημέρωσης σε σχέση με τα πολιτιστικά μνημεία της περιοχής και ευαισθητοποίησης του ευρύτερου κοινού.

Το πρόγραμμα Erasmus+ συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και εθνική μονάδα συντονισμού στην Ελλάδα είναι το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος