Ροδόπη: Ολοκλήρωση έργων αντιπυρικής προστασίας

Η πορεία υλοποίησης εργασιών που αφορούν τη διαμόρφωση αντιπυρικών ζωνών και ο προγραμματισμός νέων αντίστοιχων παρεμβάσεων στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης απασχόλησαν σε συνάντηση εργασίας που συγκάλεσε ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ροδόπης, Νικόλαος Τσαλικίδης, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ροδόπης.

Με τη διάθεση μηχανημάτων της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Ροδόπης εκτελέστηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα εργασίες για τη διαμόρφωση αντιπυρικής ζώνης στην περιοχή των Σαπών και του Προφήτη Ηλία του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών. Ανάλογες εργασίες που στοχεύουν στην αντιπυρική προστασία των περιοχών στην Παραλία Πετρωτών, στο Μίσχο, στον Σώστη, στο Ληνό και στην περιοχή του ορεινού καταφυγίου του Ιάσμου συνεχίζουν να υλοποιούνται.

Με την ολοκλήρωση των έργων που πραγματοποιήθηκαν αναδείχθηκε η σημασία της επέκτασης του αεροδιαδρόμου στο στρατιωτικό αεροδρόμιο στην περιοχή που θα εξυπηρετεί την προσγείωση πυροσβεστικών αεροσκαφών για την άμεση επέμβαση σε εκδήλωση πυρκαγιών.

«Συνδράμουμε με τα μηχανήματα της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων ΠΕ Ροδόπης για την αποτελεσματικότητα των επιχειρήσεων. Στην συνάντηση εργασίας με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, συζητήσαμε για τις αντιπυρικές ζώνες, οι οποίες στο μεγαλύτερο μέρος τους έχουν δρομολογηθεί σε πολλαπλά σημεία στη Ροδόπη, με βάση και τις μελέτες που εκπόνησε η Διεύθυνση Δασών. Σε αγαστή συνεργασία Περιφέρεια, Δήμοι και Δασική Υπηρεσία συνεχίζουμε απαραίτητες δράσεις για την αντιπυρική προστασία. Η επέκταση του αεροδιαδρόμου στο στρατιωτικό αεροδρόμιο θα ολοκληρώσει ένα σχέδιο διαχείρισης και αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών», δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ροδόπης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος