Ροδόπη: Οι «Σπορίτες» σώζουν και διανέμουν εκατό ποικιλίες σπόρων

Οι «Σπορίτες» της Ροδόπης συνεχίζουν το δικό τους αγώνα διάσωσης και διάδοσης των παραδοσιακών ντόπιων ποικιλιών. Έτσι, περισσότερες από εκατό ποικιλίες σπόρων “ταξιδεύουν” σε όλη την Ελλάδα φέτος οι «Σπορίτες » της Ροδόπης.

Ένας δραστήριος σύλλογος που καταφέρνει και διασώζει παραδοσιακές ποικιλίες σπόρων: Ντομάτες, μελιτζάνες, σπόρους από όλη την χώρα κυρίως, όμως, από τη Ροδόπη. Κάθε χρονιά και πιο πολλοί.

Όπως ανέφερε σήμερα, 27 -1-2023, στο www.ertnews.gr ο κος Νίκος Δομπάζης οι «Σπορίτες » αποστέλλουν στους ενδιαφερόμενους τους σπόρους εφόσον εκείνοι σε ένα φάκελο εσωκλείσουν γραμματόσημο αξίας δύο ευρώ και ένα σημείωμα με τις παραδοσιακές ποικιλίες σπόρων που προτιμούν. Συνολικά μέχρι δώδεκα (12) ποικιλίες. Είτε, ο δεύτερος τρόπος, επικοινωνώντας μέσω email.

«Το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται από όλη την Ελλάδα είναι μεγάλο» δήλωσε ο κος Δομπάζης σημειώνοντας ότι έχουν δεχθεί γράμματα από όλη την Ελλάδα, αλλά και την Κύπρο, το Βέλγιο και την Ολλανδία κ.α. «Οι ποικιλίες που έχουμε στη διάθεσή μας φέτος είναι περισσότεροι από κάθε άλλη χρονιά» δήλωσε ο κος Δομπάζης και παράλληλα σημείωσε ότι μέσω F/B γίνεται προβολή και των καρπών που παράγουν.

Το επόμενο βήμα θα είναι η διάδοση των σπόρων μέσω των Δημοτικών Σχολείων, των Γυμνασίων και των Λυκείων, μαθητές των οποίων θα μεγαλώσουν τα δικά τους φυτά. «Καρπός » μιας συνεργασίας των «Σποριτών» με την Εκπαιδευτική Κοινότητα που κρατά χρόνια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος