Ροδόπη: Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι δίνουν “ραντεβού το Σεπτέμβρη” – Πανηγύρια μόνο με την προϋπόθεση εμβολιασμού

Πανηγύρια μόνο με την προϋπόθεση εμβολιασμού του πληθυσμού της περιφερειακής ενότητας ποσοστού άνω του 50% καθώς και την πιστή εφαρμογή των μέτρων δημόσιας υγείας, με ευθύνη της οικείας δημοτικής αρχής προβλέπει η εφαρμογή των μέτρων προστασίας από την πανδημία λόγω κορονοϊού, οπότε και φέτος οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι της ΠΕ Ροδόπης δεν θα έχουν τη δυνατότητα να ανταμώσουν, να χορέψουν, καθώς το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης είναι στο 34,71%.

Άλλωστε, 1,5 χρόνο τώρα οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι λόγω του κορονοϊού έχουν αναστείλει τη δράση τους. «Σχεδόν 1,5 χρόνο είμαστε κλειστοί» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Φιλοτέχνες», η κα Ιωάννα Αλμπανίδου. Παράλληλα, σημείωσε ότι: «Όλοι οι πολιτιστικοί σύλλογοι βιώνουν την ίδια δυσκολία. Δυστυχώς δεν μπορούσε να λειτουργήσει κανένα τμήμα με αυτά τα δεδομένα. Σεβόμαστε την υγεία όλων. Πάνω από όλα είναι αυτό. Πολλές φορές έχω πει ας αργήσουμε και λίγο να ανοίξουμε δεν πειράζει. Το μεράκι και η αγάπη δεν θα σωθούν ποτέ».
Αφουγκραζόμενη σωστά τις απόψεις των μελών του Συλλόγου σημειώνει « Ο κόσμος θέλει να ανταμώνει. «Διψάει». Μας λείπει πολύ η ανθρώπινη επαφή. Η παρέα μας. Και Φυσικά για όλα τα αντικείμενα των Συλλόγων το ενδιαφέρον δεν έχει ατονίσει».

Όπως τόνισε η κα Αλμπανίδου «Ελπίζουμε δειλά – δειλά να έγινε η αρχή και από τον Σεπτέμβριο ελπίδα όλων είναι να αρχίσουμε ξανά να λειτουργούμε με όποια δεδομένα. Θα σεβαστούμε όλους τους κανόνες αρκεί να μπορούμε να δημιουργήσουμε και πάλι». Τέλος, δεν παρέλειψε να επισημάνει: «Πρώτα ο Θεός. Μακάρι να μας βοηθήσουν οι συνθήκες να λειτουργήσουμε όλα μας τα Τμήματα γιατί όλα έχουν να κάνουν με την επαφή των ανθρώπων και την επικοινωνία».
Συνέντευξη –κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος