Ροδόπη: Οι κτηνοτρόφοι της Μυρτίσκης ένωσαν δυνάμεις και πέτυχαν την πώληση του γάλακτος

Τη δυνατότητα να πωλούν το γάλα που παράγουν σε εμπόρους έχουν τα τελευταία τρία χρόνια κτηνοτρόφοι στα ορεινά της Ροδόπης. Στην πρώην Κοινότητα της Οργάνης, στους οικισμούς Μυρτίσκης και Εσοχής, αλλά και στη γύρω περιοχή, για πρώτη φορά κτηνοτρόφοι της περιοχής κατάφεραν το γάλα των αιγοπροβάτων που φροντίζουν να το πωλούν στους εμπόρους αποκομίζοντας έτσι οικονομικό όφελος.

Το αυτονόητο ήταν ζητούμενο για πολλά χρόνια. Στην περιοχή δραστηριοποιούνται τριάντα οικογένειες φροντίζοντας 40.000 αιγοπρόβατα. «Για να καταλάβετε πόσο σημαντικό βήμα ήταν αυτό σημειώνω ότι εξασφαλίσαμε έτσι ένα μεγάλο οικονομικό όφελος για τις οικογένειές μας, αλλά και για την συνέχιση της επιβίωσης των Μονάδων μας» δήλωσε μέλος μιας μικρής ομάδας κτηνοτρόφων και παραγωγών από τη γύρω περιοχή.

Μιλώντας στο www.ertnews.gr στάθηκε στην προσπάθεια αυτή σημειώνοντας ότι το πρώτο επιτυχημένο βήμα τους ωθεί, παρά τις δυσκολίες που συνάντησαν, να προχωρήσουν και στο επόμενο. «Η πανδημία του κορονοϊού μας πήγε πίσω», λένε οι ίδιοι και σημειώνουν ότι θα συνεχίσουν την προσπάθειά τους για τη δημιουργία υποδομών τέτοιων που θα διευκολύνει τη δουλειά των κτηνοτρόφων, όπως ποτίστρες, αλλά θα δώσει προστιθέμενη αξία και στο ίδιο το προϊόν τους κάνοντας, γιατί όχι, και βήμα προς την μεταποίηση. «Η λειτουργία ενός τυροκομείου είναι όνειρο για πολλούς από τους κτηνοτρόφους της περιοχής» εξομολογούνται βέβαιοι πως η αρχή έγινε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος