Ροδόπη: Οι κάτοικοι της Αμβροσίας τίμησαν τον προστάτη Άγιο Γεώργιο

Τον προστάτη Άγιο τους τίμησαν οι κάτοικοι της Αμβροσίας Ροδόπης Συνεχίζοντας τη μακρά παράδοση άναψαν μετά τα μεσάνυχτα φωτιές, έβαλαν πάνω τα καζάνια με το κρέας που είχαν προμηθευτεί και τα ετοίμασαν για τους πιστούς που άναψαν σήμερα, 25η Απριλίου 2022,  το κεράκι τους στο όνομα Του.

Ροδόπη: Οι κάτοικοι της Αμβροσίας τίμησαν τον προστάτη  Άγιο Γεώργιο

Ροδόπη: Οι κάτοικοι της Αμβροσίας τίμησαν τον προστάτη  Άγιο Γεώργιο

Ο Άγιος Γεώργιος, θυμούνται οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, όπως ο Βαγγέλης Μούρος, έβαλε τέλος στο θανατικό των νέων ανθρώπων που είχε «χτυπήσει» πριν χρόνια το χωριό τους. «Χάσαμε επτά νέα παιδιά και από τότε, πρίν τριάντα και πλέον χρόνια, το τάξανε στον Άγιο κι εκείνος έκανε το θαύμα του και το κακό σταμάτησε » δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής. Τον συναντήσαμε πάνω από ένα καζάνι να αδειάζει το βρασμένο κρέας σε κουπάκια για να είναι έτοιμα για τους πιστούς. «Θα τα ευλογήσει ο ιερέας και θα τα μοιράσουμε στον κόσμο» μας είπε. Στα 82 του χρόνια σήμερα, σημείωσε πως όσο ζει θα είναι στο πλευρό των μελών της επιτροπής που  παρασκευάζει το κρέας και εκπληρώνει το τάμα.

Στην ολονύχτια προετοιμασία για τη χάρη του Αγίου συναντήσαμε και τον Ιωάννη Μπαλάσκα.. Περισσότερα από 100 κιλά κρέας μοσχαρίσιο συν ένα αρνί που σφαγιάστηκε στην αυλή της Εκκλησίας «για να χυθεί το αίμα προς τιμή του Αγίου», όπως μας είπε, μπήκαν στα τέσσερα καζάνια και έβρασαν όλη τη νύχτα.

Ροδόπη: Οι κάτοικοι της Αμβροσίας τίμησαν τον προστάτη  Άγιο Γεώργιο

Λίγα μέτρα πιο εκεί η εικόνα του Αγίου ανθοστολισμένη να δέχεται δεήσεις, προσευχές, παρακλήσεις, γονυκλισίες και τάματα από γυναίκες κι άνδρες, άτομα όλων των ηλικιών, γιατί, όπως λένε, «ο Άγιος ακούει και δεν ξεχνά». Κι εκείνοι, κάτοικοι του όμορφου οικισμού, γνωρίζουν ότι έχουν την προστασία Του.

Το ίδιο και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής που έσπευσαν να προσφέρουν στον Άγιο ζωντανά αρνιά από το κοπάδι τους για να Τον εξευμενίσουν και να έχουν την ευλογία του για Υγεία του κοπαδιού και δική τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος