Ροδόπη: Οι επαγγελματίες του Φαναρίου περιγράφουν το φετινό καλοκαίρι

Ένα καλοκαίρι καλύτερο σε σχέση με τα δύο προηγούμενα είναι το φετινό για τους επαγγελματίες του Φαναρίου. Ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στο χώρο της εστίασης, της αναψυχής, των τροφίμων, της πώλησης τουριστικών ειδών και των ενοικιαζόμενων δωματίων παρατηρούν με ικανοποίηση χιλιάδες επισκέπτες, ντόπιους, από την υπόλοιπη χώρα, αλλά και ξένους να επισκέπτονται την περιοχή τους.

«Είναι κυρίως επισκέπτες από τη Βουλγαρία, αλλά και κάποιοι – περισσότεροι από άλλες χρονιές – από τη Ρουμανία. Επίσης, κλασσικοί «αιμοδότες» οι ντόπιοι τόσο από τη Ροδόπη, όσο και από τη γειτονική Ξάνθη» δήλωσε στο www.ertnews.gr ο κος Παπαδόπουλος, ιδιοκτήτης επιχείρησης στο Φανάρι. Ένα χωριό που, όπως είπε, ζει χάρη στον τουρισμό. Είκοσιτρία χρόνια δραστηριοποιούμενος στην περιοχή παρατηρεί πολλά να αλλάζουν, αλλά ο τόπος του να εξακολουθεί να παραμένει καλοκαιρινός προορισμός από τους σημαντικότερους.

Με μεγαλύτερη κίνηση να σημειώνεται από το μεσημέρι της Παρασκευής και μετά, τα Σαββατοκύριακα, αλλά και με ικανοποιητική κίνηση, που δεν λείπει ούτε τις καθημερινές, οι επαγγελματίες του Φαναρίου στέκονται: «στην πολύ κίνηση», «στην ικανοποιητική κατανάλωση» και «στη διάθεση του κόσμου να απολαύσει με όσες δυνατότητες έχει λίγες «ανάσες» ξεκούρασης και χαλάρωσης». Όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά: «ανάλογα με το βαλάντιο τους και οι επιλογές τους και τα έξοδα που θα κάνουν». Ο κος Γεμενεντζής μιλώντας στο www.ertnews.gr στάθηκε στην «περιορισμένη νυχτερινή ζωή», σε σχέση με τα παλαιότερα χρόνια. Όπως είπε: «Μετά τις έντεκα το βράδυ κίνηση δεν υπάρχει». Σημείωσε δε ότι για έναν τουριστικό προορισμό μεγαλύτερη δραστηριότητα στο χώρο αυτό θα προσέφερε νέες θέσεις εργασίας και θα τόνωνε ακόμη περισσότερο την κίνηση.
Όσον αφορά στο «προφίλ» των πελατών τους; « Άτομα όλων των ηλικιών» λένε και μιλούν για «εραστές του Φαναρίου», τους πολύ « «κολλημένους» με τον τόπο όλες τις περιόδους του έτους, πολύ περισσότερο φυσικά το καλοκαίρι », για «καλούς φίλους που δεν ξεχνούν τον τόπο τους την περίοδο των διακοπών τους », αλλά και «για νέους επισκέπτες που ποτέ δεν λείπουν και κάθε χρονιά προστίθενται στους επισκέπτες έστω για ένα τριήμερο».
Αναφερόμενοι επαγγελματίες του Φαναρίου στις προσπάθειες εξωραϊσμού του οικισμού αναγνώρισαν τις φιλότιμες προσπάθειες που γίνονται από τους εκπροσώπους τους, ωστόσο, τόνισαν την ανάγκη υλοποίησης πολλών περισσότερων. «Χρειάζονται πολλά περισσότερα για έναν τουριστικό προορισμό όπως το Φανάρι» είπαν χαρακτηριστικά μιλώντας για την αναγκαιότητα βελτίωσης της εικόνας που παρουσιάζει ο οικισμός τους.

Με τον Αύγουστο ακόμη μπροστά τους οι επαγγελματίες του Φαναρίου, ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και εργαζόμενοι σε αυτές, δίνουν καθημερινά μεγάλο αγώνα, πίσω από τους πάγκους των επιχειρήσεών τους άλλοτε, άλλοτε στα τοποθετώντας προϊόντα και παραδίδοντας παραγγελίες ή μπροστά από τους πελάτες έτοιμοι να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις τους κρατώντας πάντα το σημειωματάριό τους, εκεί γράφονται όλα και «Στο τέλος του Σεπτεμβρίου θα γίνει το ταμείο»…

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος