Ροδόπη: Οι εκτροφείς ταχυδρομικών περιστεριών δεν πτοούνται από τον κορονοϊό

Η πανδημία δεν πτόησε τη διοίκηση και τα μέλη του «Συλλόγου Περιστεράδων Θράκης 31». Ο πρόεδρος του Συλλόγου ο Κωνσταντίνος Σίμος μίλησε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» με αφορμή την πραγματοποίηση δύο μεγάλων «αλμάτων», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, για τα δεδομένα του Συλλόγου.

Το ένα είχε να κάνει με την δημιουργία ενός ειδικού οχήματος πέντε ορόφων, ώστε να μπορούν να μεταφέρουν τα ταχυδρομικά περιστέρια της Ροδόπης που θα παίρνουν μέρος σε αγώνες. Για την κατασκευή του βοήθησαν πολλοί, εντός κι εκτός συνόρων με τις χορηγίες τους, όπως επίσης και το δημιουργικό ταλέντο του τεχνίτη κου Ερχάν. «Είναι έργο τέχνης» δήλωσε ενθουσιασμένος ο πρόεδρος του Συλλόγου, σημειώνοντας ότι έχει τη δυνατότητα να ανοίγει την ίδια στιγμή και τους πέντε ορόφους και να πετούν ταυτόχρονα όλα τα πουλιά, περίπου 500 με 600 περιστέρια.

Ροδόπη: Οι εκτροφείς ταχυδρομικών περιστεριών δεν πτοούνται από τον κορονοϊό
Ο κος Α. Βεσεξίδης με την μαθήτρια του Ελευθερία και τον εξίσου παθιασμένο με τα περιστέρια κ.Κ. Σίμο

Αυτή τη στιγμή 55 πουλιά από διάφορους εκτροφείς του Συλλόγου έχουν δηλώσει συμμετοχή στα κολομποδρόμια, όπου διεξάγονται επαγγελματικοί αγώνες, δηλαδή σε: Ελλάδα, Βουλγαρία, Γερμανία, Ρουμανία.

Ένας από τους εκτροφείς που συμμετέχουν σ’ αυτούς τους αγώνες είναι και η Ελευθερία Σίμου, η μικρότερη σε ηλικία εκτροφέας, όχι μόνο του Συλλόγου. «Συμμετέχει και η κόρη μου με τρία περιστέρια και είναι η μικρότερη σε ηλικία που συμμετέχει σε όλη την Ευρώπη», δήλωσε με καμάρι ο κος Σίμος, καθώς έχει ήδη μεταδώσει την αγάπη που συντροφεύει τον ίδιο για τα ταχυδρομικά περιστέρια από τα μαθητικά του χρόνια ακόμη στην μικρή Ελευθερία.

Ο τελικός θα ξεκινήσει τον μήνα Αύγουστο από τη Βουλγαρία και θα έχει διάρκεια 500 χιλιόμετρα. «Ξεκινάμε στις 5 Ιουνίου και συμμετέχουμε στον τελικό της Θεσσαλονίκης στις 5 Αυγούστου», δήλωσε προσθέτοντας ότι: «Η «Τρυφωνιάδα», ο αγώνας που διοργανώνει ο Κομοτηναίος εκτροφέας, Α. Βεσεξίδης, είναι επίσης ένα μεγάλο γεγονός, που συγκεντρώνει 150 περιστέρια από όλη την Ελλάδα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος