Ροδόπη: Οι αυξήσεις “πικραίνουν” τον καθημερινό καφέ

Δέκα λεπτά το περιβαλλοντικό τέλος για το πλαστικό καπάκι του ποτηριού, είκοσι λεπτά οι αυξήσεις για τον καφέ και κάπως έτσι το 1,5 ευρώ ο καφές πριν τέσσερα χρόνια πήγε στα 2,20 σήμερα, ακόμη και στην Κομοτηνή.

Όσον αφορά στις αντιδράσεις των καταναλωτών; «Είναι νωρίς ακόμη για να δούμε τη διαφορά στην κατανάλωση» σημειώνουν ιδιοκτήτες κι εργαζόμενοι τονίζοντας ότι τα τελευταία χρόνια μια επίσκεψη σε ένα κατάστημα take away coffee έγινε συνήθεια πρωινή ή απογευματινή, πάντως σίγουρα καθημερινή.

Για αυτό το λόγο άλλωστε, όπως τονίζουν, έχουν αυξηθεί και οι επιχειρήσεις – καταστήματα αυτού του είδους, μαζί και οι θέσεις εργασίας, ίσως, από τους λίγους χώρους που γίνονται προσλήψεις.

«Είναι μια εύκολη επιλογή. Αν κάποιος έχει στην άκρη τα χρήματα που απαιτούνται, τότε σίγουρα το πρώτο που θα σκεφτεί να ανοίξει είναι μια επιχείρηση αυτού του είδους» δηλώνουν στο www.ertnews.gr επαγγελματίες του χώρου και τονίζουν ότι αυτό δεν σημαίνει ότι το εγχείρημά τους θα στεφθεί σίγουρα από επιτυχία.

Όσον αφορά στους ίδιους τους εργαζόμενους σε αυτούς τους χώρους; «Θα μπορούσε να είναι καλύτερα» δηλώνουν στο www.ertnews.gr οι ίδιοι προσθέτοντας ότι εργάζονται καθημερινές, εργάζονται, όμως, και αργίες και σαββατοκύριακα.

Στα 43 του χρόνια σήμερα εργαζόμενος 17 χρόνια σε κατάστημα take away coffee τονίζει ότι: «Πολλές φορές η προσπάθεια και η κούραση δεν ανταμείβονται με τρόπο που να προκαλεί ικανοποίηση στον ίδιο τον εργαζόμενο» ζητώντας αυξήσεις στους μισθούς για να μπορέσουν όπως λένε και οι ίδιοι να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της νέας εποχής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος