Ροδόπη: Ο βουλευτής Δ. Χαρίτου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Κομοτηνής Γ. Γκαράνη

Σε συνάντηση που είχε σήμερα ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου με τον δήμαρχο Κομοτηνής Γ. Γκαράνη και με τις συντονίστριες του ΣΥΡΙΖΑ Δήμου Κομοτηνής Κ.Κιόρογλου και Κ.Πανέρη, αναδείχθηκαν οι προτεραιότητες, που έχει η διοίκηση του Δήμου Κομοτηνής για το επόμενο χρονικό διάστημα και οι επείγουσες ανάγκες του Δήμου.

Ροδόπη: Ο βουλευτής Δ. Χαρίτου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Κομοτηνής Γ. Γκαράνη

Στο επίκεντρο της συνάντησης,  η ένταξη όλων των εμβληματικών έργων, όπως η ανάπλαση της περιοχής της παλιάς Νομικής, το Φράγμα Συμβόλων, ο αγωγός μεταφοράς νερού από το φράγμα Γρατινής, η ανάπλαση της παραλιακής ζώνης Φαναρίου και η αναβάθμιση του λιμένα του, σε χρηματοδοτικά εργαλεία και σε προγράμματα, που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη. Ο βουλευτής υποσχέθηκε ότι “θα είναι αρωγός στην προώθηση και υλοποίηση των παραπάνω έργων, ενώ υπενθύμισε στον δήμαρχο την πρωτοβουλία, που πήρε στη Βουλή ζητώντας από τον υπουργό Περιβάλλοντος να αρθούν τα εμπόδια για την υλοποίηση του αγωγού μεταφοράς νερού από το Φράγμα Γρατινής.

Ροδόπη: Ο βουλευτής Δ. Χαρίτου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Κομοτηνής Γ. Γκαράνη

Στη συζήτηση κυριάρχησε το θέμα της ανάρτησης των δασικών χαρτών στη Ροδόπη, όπου, όπως ειπώθηκε, “τα λάθη και οι παραλείψεις έχουν προκαλέσει δικαιολογημένη ανησυχία σε κατοίκους του Δήμου Κομοτηνής, ιδιαίτερα του οικισμού της Γρατινής. Γεωργικές εκτάσεις, που έχουν παραχωρηθεί πολλές δεκαετίες πριν και αξιοποιούνται για γεωργική χρήση από πολίτες της περιοχής, εμφανίζονται ως δασικές εκτάσεις στους χάρτες, που αναρτήθηκαν. Αυτές οι αστοχίες δημιουργούν πρόσθετα προβλήματα στους κατοίκους, που πρέπει σε συνθήκες πανδημίας και οικονομικής κρίσης να αποδείξουν ότι η γη που χρησιμοποιούν ως γεωργική δεν είναι δασική”.
Ο βουλευτής τόνισε πως “πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στον Δήμο Κομοτηνής νομικά να εκφράσει αντιρρήσεις σχετικά με τους δασικούς χάρτες για ομάδες πολιτών της Γρατινής, όπου αμφισβητείται η γεωργική γη”, ενώ σημείωσε “πριν κατατεθούν οι ενστάσεις πρέπει να επανεξεταστούν οι δασικοί χάρτες, να διορθωθούν και να αναρτηθούν εκ νέου, ώστε να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία της Τοπογραφικής Υπηρεσίας και του Δήμου’.
Ο κος Χαρίτου σημείωσε ότι “για τον ΣΥΡΙΖΑ οι δασικοί χάρτες είναι αναπτυξιακό εργαλείο, γι’ αυτό άλλωστε στην περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε η ανάρτηση δασικών χαρτών στο 55% από το 1% που είχε παραλάβει από τη ΝΔ. Δυστυχώς με Νόμο που ψήφισε η σημερινή κυβέρνηση πάγωσε τις μέχρι τώρα αναρτήσεις δασικών χαρτών και οι νέες αναρτήσεις που ανακοινώνονται δημιουργούν ήδη σοβαρά προβλήματα. Είναι αναγκαία η ολοκλήρωσή τους χωρίς όμως να δημιουργούν πρόσθετα προβλήματα κυρίως στους αγρότες και κτηνοτρόφους, ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος